12:25 07.11.2012

Росія та Україна встановили перший прикордонний знак у рамках демаркації спільного кордону

2 хв читати

Перший прикордонний знак у рамках демаркації українсько-російського кордону встановлено поблизу автомобільного пункту пропуску Сеньківка (Городнянський район, Чернігівська обл.) на Брянськ-Чернігівській ділянці кордону.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", перерізавши стрічку, перший прикордонний стовп відкрили в середу заступник міністра закордонних справ України Руслан Демченко та статс-секретар, заступник міністра закордонних справ Російської Федерації Григорій Карасін.

"Розпочався завершальний етап договірно-правового оформлення кордону між нашими державами. Встановлення першого прикордонного знака стало можливим завдяки безпосереднім домовленостям між президентами наших країн", - сказав Р.Демченко.

При цьому він зазначив, що, на відміну від делімітації, демаркація є "більш кропітким і трудомістким процесом", із залученням широкого кола фахівців.

У свою чергу Г.Карасін заявив: "Перший прикордонний знак знаменує, по суті, початок демаркації кордону між сучасною Росією і сучасною Україною... Позаду довгі місяці напруженої роботи спільної демаркаційної комісії, яка підготувала солідну правову та картографічну базу для винесення лінії кордону на місцевість".

Водночас, за його словами, "попереду - чимала робота у зв'язку з тим, що демаркацію кордону необхідно здійснювати так, щоб враховувати думку місцевого населення, щоб він став кордоном дружби та тісної співпраці".

Він також висловив переконання, що демаркація дасть змогу зміцнити взаємодію прикордонних, митних та інших служб України та Росії.

При цьому Г.Карасін зазначив, що "політичний діалог між Україною і Росією наразі розвивається активно й успішно, а також нагадав, що триває підготовка до візиту президента України Віктора Януковича до Російської Федерації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА