13:49 07.11.2012

ВР має терміново вирішити питання з призначенням повторних виборів у проблемних округах, вважає заступник голови ЦВК Усенко-Чорна

2 хв читати
ВР має терміново вирішити питання з призначенням повторних виборів у проблемних округах, вважає заступник голови ЦВК Усенко-Чорна

Верховна Рада має негайно провести засідання для врегулювання ситуації з призначенням повторних виборів у проблемних округах, заявила заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна.

"На сьогодні маємо ситуацію, коли ми всі усвідомлюємо, що нормальний перебіг подій, описаний законами України, просто зруйновано", - заявила Ж.Усенко-Чорна журналістам у середу.

"Щоб врегулювати ситуацію, Верховна Рада має терміново зібратися та ухвалити відповідне рішення, подібне до того, яке було ухвалено в 2004 році (щодо проведення третього туру президентських виборів - ІФ), - спеціальний закон щодо порядку проведення виборів або повторного голосування у низці спірних округів, де через дії членів окружних комісій, спецпідрозділу "Беркут" склалася ситуація, за якої ЦВК не може встановити результати волевиявлення", - наголосила вона.

За її словами, на сьогодні ніхто не може гарантувати 100% збереження виборчої документації в таких округах.

"Тому Верховна Рада має бути відповідальною перед своїм народом, має зібратися на засідання й ухвалити відповідний закон про вихід із такого становища", - сказала вона.

5 листопада Центральна виборча комісія України ухвалила постанову, в якій визнала неможливість встановлення достовірних результатів виборів у п’яти одномандатних округах: №94, №132, №194, №197, №223. Крім того, ЦВК визнала необхідність проведення повторних виборів у цих округах і звертається до Верховної Ради щодо ухвалення нею рішення про проведення повторних виборів у цих округах.

Верховна Рада на засіданні 6 листопада ухвалила постанову, згідно з якою запропоновано рекомендувати ЦВК призначити повторні вибори в п'яти одномандатних округах - №94, №132, №194, №197, №223. Згідно з постановою, ЦВК має визначити обсяг витрат на проведення повторних виборів. Кабінету Міністрів парламент рекомендує вжити заходів щодо фінансування повторних виборів.

Вибори народних депутатів за змішаною системою відбулися в Україні 28 жовтня: 225 народних депутатів обирали за партійними списками, ще 225 - у мажоритарних округах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві в травні проїзд з Подільського мостового переходу біля залізничної станції Райдужний будуватимуть цілодобово

З 18:00 до 23:00 у середу можливі відключення електроенергії по всій Україні - "Укренерго"

Атаковано об'єкти генерації та передачі е/е в шести областях, є пошкодження об'єктів газової інфраструктури

ДТЕК повернув світло у Вишгородський район Київщини після відключення внаслідок ранкової атаки РФ

Коломойському повідомили ще одну підозру - в організації замовного вбивства

ВАКС обрав запобіжний захід ексголові ФДМ Сенниченку у вигляді заочного арешту

Українськомовні аудіогіди з'явилися вже в 44 країнах світу - Мінкультури

Унаслідок обстрілів у Запоріжжі пошкоджено будівлю пожежної частини, об'єкти критичної та цивільної інфраструктури

На Дніпропетровщині збито вісім ворожих ракет - ОВА

Польща піднімала в повітря авіацію через російський масований обстріл України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА