13:50 07.11.2012

Одеська облрада попросить ВР і Кабмін відновити фінансування будівельних робіт на Зміїному, інакше острову загрожує руйнування

2 хв читати

Одеська облрада на найближчій сесії 9 листопада має намір затвердити звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів щодо подальшого розвитку інфраструктури острова Зміїний і селища Білого Кілійського району Одеської області.

У цьому зверненні, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна", облрада має намір просити в найкоротші терміни відновити фінансування будівельних робіт на острові Зміїний, інакше вся інфраструктура, створена там до 2009 року, буде зруйнована.

"На острові постійно проживають понад 30 осіб, які забезпечують діяльність представництв державних установ і відомств, обслуговують і утримують 58 об'єктів державного майна... З 2002 року вдалося здійснити значну частину заходів щодо поліпшення життєзабезпечення населення. Починаючи з 2009 року цільове фінансування на завершення важливих для існування острова заходів з берегоукріплення та будівництва інфраструктури селища Білого в державному бюджеті України не передбачалося", - йдеться у зверненні.

Відсутність цільового фінансування у 2009-2012 роках зупинила виконання основних природоохоронних заходів, передбачених для захисту від природної абразії території острова, поставило під загрозу збереження його цілісності.

"Об'єкти незавершеного будівництва під впливом складних кліматичних умов швидко руйнуються. Всі об'єкти незавершеного будівництва о. Зміїний потребують завершення в найкоротший термін. У разі відсутності подальшого фінансування витрачання попередньо виділених коштів на будівництво та утримання об'єктів на о. Зміїний втрачає сенс", - ідеться у зверненні облради.

У зверненні також наголошується, що загальнодержавне значення острова Зміїний зростатиме у зв'язку з розвитком видобутку вуглеців на шельфах у всьому світі.

"Розвиток о. Зміїний потребує консолідації зусиль держави та регіону для вирішення проблемних питань щодо розвитку південно-західного форпосту України. Це можливо лише за умови продовження виконання комплексної програми розвитку інфраструктури та провадження господарської діяльності на о. Зміїний або розробки нової державної програми, яка має забезпечуватися фінансуванням із державного бюджету України", - наголошується у зверненні.

Крім того, в облраді зазначають, що поряд із вирішенням зазначених проблем існує необхідність визначення на законодавчому рівні особливого правового статусу селища Білого, що, зокрема, передбачає встановлення спеціального порядку його фінансування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА