14:53 07.11.2012

Перевибори в проблемних округах навряд чи відбудуться раніше за березень 2013 року - заступник голови ЦВК

2 хв читати
Перевибори в проблемних округах навряд чи відбудуться раніше за березень 2013 року - заступник голови ЦВК

Повторні вибори в проблемних округах можуть відбутися не раніше за березень 2013 року, вважає заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

"Думаю, це навряд чи може бути раніше за березень, для цього є певні об'єктивні передумови", - заявив А.Магера журналістам у середу.

Він укотре наголосив, що проведення повторних виборів має бути врегульовано на законодавчому рівні. "Це можливо лише за умови законодавчого врегулювання підстав призначення повторних виборів - саме за тими обставинами, які виникли на сьогодні", - зазначив А.Магера.

На думку члена ЦВК, закон, який би врегулював цю проблему, має ухвалити Верховна Рада наступного скликання. Тому він не виключив, що ЦВК повторно звернеться до Верховної Ради з проханням законодавчо врегулювати цю проблему, але після набуття повноважень новим складом парламенту.

Як повідомлялося, 5 листопада ЦВК прийняла постанову, в якій визнала неможливість встановлення достовірних результатів виборів у п’яти одномандатних округах: №94, №132, №194, №197, №223. Крім того, ЦВК визнала необхідність проведення повторних виборів у цих округах та звертається до Верховної Ради стосовно ухвалення нею рішення щодо проведення повторних виборів у цих округах.

Верховна Рада на засіданні 6 листопада ухвалила постанову, згідно з якою запропоновано рекомендувати ЦВК призначити повторні вибори в п'яти одномандатних округах - №94, №132, №194, №197, №223. Згідно з постановою, ЦВК має визначити обсяг витрат на проведення повторних виборів. Кабінету Міністрів парламент рекомендує вжити заходів щодо фінансування повторних виборів.

Вибори народних депутатів за змішаною системою відбулися в Україні 28 жовтня: 225 народних депутатів обирали за партійними списками, ще 225 - у мажоритарних округах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА