16:37 07.11.2012

Мiнагропрод України пропонує розширити використання неоподатковуваного прибутку виробникiв дитячого харчування

2 хв читати

Мiнiстерство аграрної полiтики та продовольства України пропонує внести змiни до Податкового кодексу щодо розширення напрямiв використання прибутку пiдприємств iз виробництва дитячого харчування, звiльненого вiд оподаткування.

"Сьогоднi Кабiнет Мiнiстрiв розглянув проект розпорядження щодо забезпечення дiтей високоякiсними продуктами харчування вiтчизняного виробництва. Зокрема, Мiнiстерство аграрної полiтики та продовольства запропонувало змiни до Податкового кодексу в частинi розширення напрямкiв використання вивiльнених вiд оподаткування коштiв", - цитує прес-служба слова глави мiнiстерства Миколи Присяжнюка на брифiнгу пiсля засiдання уряду.

"Отже, пiдприємства - виробники дитячого харчування зможуть модернiзуватися та розширити випуск продуктiв харчування для дiтей за рахунок прибутку, звiльненого вiд оподаткування", - зазначив М.Присяжнюк.

Мiнагропрод уточнює, що, вiдповiдно до чинного законодавства, вивiльненi вiд оподаткування кошти пiдприємств спрямовуються на збiльшення обсягiв виробництва та зниження роздрiбних цiн на дитяче харчування.

За словами мiнiстра, таке нововведення також допоможе завантажити незадiянi потужностi галузi та забезпечити внутрiшнiй ринок високоякiсним дитячим харчуванням вiтчизняного виробництва.

"Також це розпорядження передбачає заходи, спрямованi на усунення дефiциту молочних продуктiв, якi необхiднi для дитячого рацiону, в шкiльному харчуваннi", - додав глава Мiнагропроду.

Як повiдомлялося, згiдно з урядовою постановою №969 вiд 24 жовтня 2012 року, до перелiку спецiальних продуктiв дитячого харчування власного виробництва, прибуток вiд реалiзацiї яких не оподатковується, входять: молоко спецiального призначення для немовлят у герметичнiй упаковцi масою не бiльше нiж 500 г, iз вмiстом жиру понад 10%, готовi продукти гомогенiзованi з м'яса та м'ясних субпродуктiв для дитячого харчування, гомогенiзованi овочi (окрiм заморожених, консервованих з оцтом або оцтовою кислотою).

Окрiм цього, Кабмiн звiльняє вiд податку на прибуток продукти готовi гомогенiзованi з джемiв, фруктового желе, мармеладу, фруктових чи горiхового пюре та паст, продукти харчовi готовi гомогенiзованi для дитячого харчування, розфасованi для роздрiбного продажу в упаковцi масою не бiльше нiж 250 г, iншi готовi продукти для дитячого харчування, розфасованi для роздрiбного продажу, а також воду бутильовану для приготування дитячого харчування та пиття.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА