20:26 07.11.2012

Питання щодо надання притулку Лазаренку в США вирішиться не раніше травня 2013 року - ЗМІ

2 хв читати
Питання щодо надання притулку Лазаренку в США вирішиться не раніше травня 2013 року - ЗМІ

Питання отримання екс-прем'єром України Павлом Лазаренком притулку в Сполучених Штатах Америки вирішиться не раніше травня 2013 року, повідомляє інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на Виконавчий офіс міграційних питань.

За даними видання, попереднє слухання щодо міграційної справи П.Лазаренка призначено на 7 травня 2013 року в міграційному суді Сан-Франциско.

"Цілком можливо, що Лазаренко весь цей час перебувати під вартою в міграційній в'язниці Аделант, штат Каліфорнія", - зазначає видання.

Як повідомлялося, П.Лазаренко, який перебував в ув'язненні понад 10 років за фінансові махінації, вийшов з американської в'язниці Terminal Island на свободу 1 листопада поточного року.

У Генпрокуратурі, як і раніше, заявляють, що варто П.Лазаренку повернутися в Україну, як його заарештують. Адвокати екс-прем'єра уточнюють, що в Україні слідчі йому інкримінують близько 50 кримінальних епізодів: надання хабара, привласнення коштів і зловживання становищем.

У США екс-прем'єр України П.Лазаренка обвинувачували у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 роках. У серпні 2006 року його засудив каліфорнійський суд до дев'яти років ув'язнення за відмивання грошей та інші злочини. Він перебував під домашнім арештом у своїй квартирі в Сан-Франциско. У червні 2011 року термін утримання П.Лазаренка під вартою було скорочено на сім місяців - до 11 січня 2012 року.

Між тим, у серпні 2011 року з'явилася інформація з посиланням на фахівця зі зв'язків із громадськістю Федерального бюро в'язниць США Кріса Берка (Chris Burke) про те, що П.Лазаренка буде звільнено з в'язниці в США 1 листопада 2012 року, а не 11 січня, як планувалося раніше. П.Лазаренка було переведено з федеральної виправної установи в Дубліні (США, штат Каліфорнія) до чоловічої виправної установи зі зниженим рівнем безпеки Terminal Island (також у Каліфорнії).

Як повідомило інтернет-видання "Українська правда" (УП) з посиланням на співробітника в'язниці Terminal Island, П. Лазаренко жив у в'язниці Лос-Анджелеса в звичайному бараку і не виконував жодних робіт. УП наводить слова співрозмовника, який на запитання, чим П.Лазаренка займався у в'язниці, відповів: "Спортом, їв, спілкувався". На запитання, чи працював Лазаренко, він сказав: "Ну, може, щось прибирав. Але конкретно щоб працював ... ні". Співробітник також розповів, що Лазаренко "жив у бараку" на 100-150 осіб.

За інформацією "Української правди", окрім понад восьми років у в'язниці, Лазаренко понад п'ять років перебував під домашнім арештом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА