11:23 08.11.2012

Лазаренко все ще прагне повернутися в Україну, але поки що просить тимчасового статусу на право перебування у США - адвокат

2 хв читати
Лазаренко все ще прагне повернутися в Україну, але поки що просить тимчасового статусу на право перебування у США - адвокат

Екс-прем'єр України Павло Лазаренко подав клопотання до Імміграційного суду Сан-Франциско про надання йому тимчасового статусу на право перебування на території США, повідомила адвокат П.Лазаренка Марина Долгопола.

"У цьому клопотанні не йдеться про надання йому політичного притулку, а лише про право тимчасового перебування. Деякі українські ЗМІ помилково повідомили, ніби Лазаренко просить політичного притулку в США", - йдеться в повідомленні адвоката, поширеному в четвер.

За її словами, наразі П.Лазаренко перебуває в державному закладі, який імміграційна служба США використовує для тримання осіб, щодо яких вирішуються питання права перебування на території цієї країни.

Екс-прем'єр України вже отримав відповідь, що справу розгляне зазначений суд (суддя Лора Рамірес). Захисники П.Лазаренка очікують, що слухання з цього питання розпочнеться вже через два-три тижні.

"Павло Лазаренко підтверджує своє прагнення якнайшвидше повернутися в Україну. Однак, враховуючи відсутність гарантій його особистої безпеки на батьківщині, незалежного правосуддя і через упередженість стосовно його особи керівництва Генеральної прокуратури України, Лазаренко та його захисники вважають наразі єдиним вірним кроком отримання ним тимчасового статусу в США", - наголосила М.Долгопола.

Як повідомлялося, П.Лазаренко, який провів в ув'язненні понад десять років за фінансові махінації, 1 листопада 2012 року вийшов з американської в'язниці Terminal Island на волю.

У Генпрокуратурі, як і раніше, заявляють, що варто П.Лазаренку повернутися в Україну, як його заарештують. Адвокати екс-прем'єра уточнюють, що в Україні слідчі йому інкримінують близько 50 кримінальних епізодів: давання хабара, привласнення коштів і зловживання становищем.

У США П.Лазаренка обвинувачували у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом, та в переведенні їх на закордонні рахунки в 1994-1999 рр. У серпні 2006 року каліфорнійський суд засудив його до дев'яти років в'язниці за відмивання грошей та інші злочини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА