10:45 09.11.2012

У ДПС спростовують інформацію про рейдерське захоплення Миргородського заводу мінвод та заявляють про порушення справи проти посадових осіб підприємства

3 хв читати

Податківці порушили кримінальну справу відносно посадових осіб ПАТ "Миргородський завод мінеральних вод" за ухиляння від сплати податків у сумі понад 2,9 млн грн за перше півріччя 2012 року. Оперативно-слідчі дії на підприємстві можна розцінювати як рейдерське захоплення, наголошують у прес-службі Державної податкової служби України (ДПС) у четвер.

"У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники податкової міліції ДПС у Полтавській області встановили, що службові особи підприємства ПАТ "Миргородський завод мінеральних вод" у першому півріччі цього року у фінансово-господарській діяльності ухилилися від сплати податку на прибуток у сумі понад 2, 9 млн грн: було виявлено заниження ціни реалізації виготовленої продукції - мінеральної води і, як наслідок, заниження валового доходу підприємства", - йдеться у повідомленні прес-служби ДПС.

За фактом умисного ухиляння від сплати податків в особливо великих розмірах порушено кримінальну справу стосовно посадових осіб заводу (ч. 3 ст. 212 КК України).

У ДПС також наголосили, що комплекс оперативно-слідчих дій щодо ПАТ "Миргородський завод мінеральних вод" відповідає вимогам чинного законодавства, стосується адміністративно-господарської діяльності підприємства і "жодним чином не може розцінюватися як рейдерське захоплення".

Як повідомлялося, в "ІДС" Боржомі груп "заявили про рейдерське захоплення Миргородського заводу мінеральних вод.

"Триває процес рейдерського захоплення нашого харчового холдингу на вигадану історію про те, що нібито в нас вклав гроші російський олігарх Березовський (Борис Березовський - ІФ). Хоча Миргородський завод заснували ще тоді, коли Березовський не народився, а завод у Моршині побудували з нуля, і ніколи Березовського тут не було. Жодної платіжки, жодного закордонного рахунку до нас ніколи не було. Більше того, є рішення Лондонського суду, в якому чітко написано, що Березовський ніколи не був нашим акціонером і не є", - повідомив консультант стратегії групи Микола Кміть.

За його словами, за рішенням Басманного суду Москви ДПС України заарештовує майно і рахунки холдингу: "Сьогодні податкова в Миргороді заарештувала рахунки, викликає на допити директорів, вчора були обшуки у бухгалтера і директора Миргородського заводу мінеральних вод. А Сихівський райсуд Львова ухвалив рішення заарештувати наше майно на основі того, що Росія попросила".

М.Кміть також стверджує, що практично зупинено роботу Миргородського заводу мінеральних вод, а директора заводу у Моршині викликали в четвер до слідчого податкової міліції.

IDS Group Ukraine створена наприкінці 2004 року шляхом об'єднання Миргородського заводу мінеральних вод, Моршинського заводу мінеральних вод "Оскар", ЗАТ "Індустріальні та дистрибуційні системи" ("ІДС") і ВАТ "Нова".

Група компаній IDS Group, що входить до складу IDS Borjomi International, випускає мінеральну воду під торговими марками "Моршинська", "Миргородська", "Трускавецька Аква-Еко", "Трускавецька Кришталева", "Старий Миргород", "Аляска", "Сорочинська", "Аква Няня", Aqua Life тощо. Крім того, група є ексклюзивним імпортером грузинської мінеральної води "Боржомі" в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА