13:31 09.11.2012

Опозиція не розглядає можливості проведення перевиборів на проблемних округах - Яценюк

2 хв читати
Опозиція не розглядає можливості проведення перевиборів на проблемних округах - Яценюк

Питання перевиборів на п'яти проблемних округах на порядку денному не розглядається, заявляє голова ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"На сьогоднішній день жодного рішення про перевибори в юридичній площині не існує. Жодного рішення про перевибори немає. Є звернення ЦВК до Верховної Ради про доцільність перевиборів. Є звернення Верховної Ради до ЦВК про доцільність перевиборів. Ніхто з них не ухвалював відповідного законного рішення", - сказав він журналістам у Київському апеляційному адміністративному суді в п'ятницю.

При цьому А.Яценюк наголосив: "Тому мова про перевибори сьогодні взагалі не розглядається на порядку денному. Принаймні, я не бачив жодного документа, де було б написано, що призначені перевибори на цих округах".

Водночас він зазначив, що опозиція не готова підтримати рішення про перевибори в проблемних округах.

"Ми не готові підтримувати рішення, де у нас вкрали перемогу. Ми готові підтримати лише одне рішення: ЦВК не має права усуватися від процесу підрахунку голосів", - сказав А.Яценюк.

Як повідомлялося, 5 листопада Центральна виборча комісія України ухвалила постанову, в якій визнала неможливість встановлення достовірних результатів виборів в п’яти одномандатних округах: № 94, 132, 194, 197, 223. Крім того, ЦВК визнала необхідність проведення повторних виборів у цих округах і звертається до Верховної Ради щодо ухвалення нею рішення про проведення повторних виборів у цих округах.

Верховна Рада на засіданні 6 листопада ухвалила постанову, згідно з якою запропоновано рекомендувати ЦВК призначити повторні вибори в п'яти одномандатних округах - № 94, 132, 194, 197, 223. Згідно з постановою, ЦВК має визначити обсяг витрат на проведення повторних виборів. Кабінету Міністрів парламент рекомендує вжити заходів щодо фінансування повторних виборів.

Опозиція оскаржила у Вищому адміністративному суді України рішення ЦВК про оголошення перевиборів на п’яти мажоритарних округах. Кандидати в депутати від Об'єднаної опозиції на цих округах подають позови до Київського апеляційного адміністративного суду з вимогою скасувати постанову ЦВК про неможливість встановлення підсумків голосування в цих округах.

Вибори народних депутатів відбулися в Україні 28 жовтня. Вибори відбулися за змішаною системою: 225 народних депутатів обирали за партійними списками, ще 225 - за мажоритарними округами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА