16:56 09.11.2012

Яценюк ініціює консультації опозиційних сил щодо відмови від депутатських мандатів і проведення дострокових парламентських і президентських виборів

3 хв читати
Яценюк ініціює консультації опозиційних сил щодо відмови від депутатських мандатів і проведення дострокових парламентських і президентських виборів

Голова ради об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк ініціює консультації опозиційних сил щодо відмови від депутатських мандатів і проведення дострокових парламентських і президентських виборів.

"Я ініціюю консультації нашою майбутньою фракцією у Верховній Раді України й нашими партнерами з опозиції - це ВО "Свобода" та "УДАР Віталія Кличка" - щодо відмови від мандатів і дострокових парламентських і президентських виборів в Україні", - заявив він журналістам у Київській апеляційному адміністративному суді в п'ятницю.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", суд відмовив кандидату в народні депутати Аркадію Карнацькому в задоволенні позову про скасування постанови ЦВК про визнання неможливості встановити результати голосування за округом №132.

Позовні вимоги стосувалися скасування постанови ЦВК про неможливість встановити результати голосування в окрузі №132.

Позивач вимагав від ЦВК перейняти на себе повноваження окружної виборчої комісії та здійснити підрахунок голосів, а також з'ясувати, чи було сфальсифіковано протоколи, звернутися до правоохоронних органів щодо порушення кримінальних справ стосовно тих, хто брав участь у фальсифікаціях, а також визнати кандидата в народні депутати від ВО "Батьківщина" А.Карнатського переможцем в окрузі №132.

Суд мотивував своє рішення тим, що термін, встановлений законом для оголошення ЦВК підсумків голосування, ще не закінчився (закінчується 12 листопада - ІФ), ухвалена ЦВК постанова, яку оспорює позивач, не є рішенням про встановлення результатів. У зв'язку з цим суд вважає, що права позивача не порушено. На підставі цього суд не задовольнив позовних вимог.

Після ухвалення рішення Київським апеляційним адміністративним судом А.Яценюк також заявив: "Фактично всі рішення, які оголошує адміністративний суд в усіх справах щодо визнання рішень ЦВК незаконними та щодо зобов'язання ЦВК провести підрахунок голосів самостійно, оприлюднити результати такого підрахунку і визнати переможцями кандидатів від опозиції, пишуться під копірку, однакового змісту".

Він заявив, що суд не враховує правових підстав та юридичних обставин.

На думку А.Яценюка, ситуацію, що склалася, неможливо виправити юридичними доказами, а лише політичними рішеннями.

ЦВК у постанові, ухваленій у понеділок, визнала неможливість встановлення достовірних результатів виборів у п’яти одномандатних округах: №94, №132, №194, №197, №223. Крім того, ЦВК визнала необхідність проведення повторних виборів у цих округах та звертається до Верховної Ради щодо ухвалення нею рішення стосовно проведення повторних виборів у цих округах.

У своїй постанові ЦВК зазначає, що вибори в цих округах проведено без дотримання норм, передбачених Конституцією та законом про вибори народних депутатів України.

Загалом для виборів до ВР створено 225 одномандатних округів. Вибори проводяться за змішаною системою. Згідно зі 100% оброблених електронних протоколів, за партсписками голоси розподілилися так: Партія регіонів - 30,0%, "Батьківщина" - 25,54%, "УДАР" - 13,96%, КПУ - 13,18%, "Свобода" - 10,44%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА