13:08 12.11.2012

Постачання румунського бензину до України під загрозою через проблеми із розмитненням - Rompetrol

2 хв читати

З початку листопада нафтопродукти, імпортовані ТОВ "Ромпетрол-Україна" (Одеса), не можуть пройти митне оформлення, повідомила прес-служба компанії.

"Ромпетрол-Україна" своєчасно здійснила передоплату на рахунку Держмитслужби за розмитнення і оплату податків. Митники виявили бажання зробити відбір проб для підтвердження якості бензину, але з невідомих причин не роблять цього і не затверджують декларації, затягуючи процес митного оформлення палива", - цитує прес-служба генерального директора компанії Андрія Кузьменка.

За його словами, на Херсонській нафтобазі виникло затоварювання бензинами. Зокрема, там зберігаються 10 тис. тонн преміального бензину А-95, виробництва НПЗ Petromidia (Констанца, Румунія), які досі не оформлені.

"У найближчі дні до України надійдуть ще два танкери з нафтопродуктами, сумарним обсягом понад 20 тис. тонн, які нікуди буде зливати", - додав А.Кузьменко.

Компанія "Ромпетрол-Україна" висловлює занепокоєння у зв'язку із затягуванням митного оформлення імпортованих нафтопродуктів.

"Забезпечення паливом південних регіонів під загрозою. Зрив графіка оптових постачань бензинів і дизпалива з Румунії може дестабілізувати роботу кількох операторів українського роздробу", - прогнозує гендиректор "Ромпетрол-Україна".

Як повідомлялося, опитування нафтотрейдерів, проведене агентством "Інтерфакс-Україна" минулого тижня, засвідчило, що органи Державної митної служби України знову затримали оформлення бензинів для окремих імпортерів. Зокрема, затримки з оформленням стосувалися компаній Socar Energy Ukraine і "КЛО".

Раніше, органи Держмитслужби призупиняли оформлення імпортних бензинів з 19 до 23 жовтня. Тоді з проблемою зіткнулися ОККО, WOG, "Паралель", "Асі-ойл", "КЛО", інші великі постачальники палива.

На думку Асоціації операторів ринку нафтопродуктів України, затримки в оформленні імпортних бензинів можуть створюватися для подальшого впровадження на ринок спецімпортера, що має ексклюзивне право на оформлення на митниці.

Держмитслужба спростовує інформацію про будь-які проблеми, пов'язані з процедурою митного оформлення імпортованих до країни бензинів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА