09:56 13.11.2012

Євроiнтеграцiя залишається прiоритетом зовнiшньої полiтики України - секретар РНБО

2 хв читати
Євроiнтеграцiя залишається прiоритетом зовнiшньої полiтики України - секретар РНБО

У Верховнiй Радi VII скликання працюватиме конституцiйна бiльшiсть парламентарiїв, якi виступають за зближення України з ЄС, тому євроiнтеграцiя залишається прiоритетом зовнiшньої полiтики країни, заявив секретар Ради нацiональної безпеки та оборони (РНБО) України Андрiй Клюєв.

За його словами, враховуючи консенсус у цьому питаннi, українська влада сподiвається на якнайшвидше пiдписання угоди про асоцiацiю мiж Україною та Європейським Союзом, зокрема щодо створення зони вiльної торгiвлi, здатної дати потужний iмпульс розвитку двостороннiх вiдносин, повiдомляє прес-служба РНБО.

"Незмiннiсть курсу євроiнтеграцiї пiдтвердили результати парламентських виборiв. Позицiя української влади в цьому питаннi монолiтна: наша країна є невiд'ємною частиною європейської цивiлiзацiї", - сказав А.Клюєв.

Водночас, зазначив вiн, для України важливо, щоб у цьому процесi було повноцiнно враховано нацiональнi iнтереси нашої країни. Секретар РНБО зазначив, що Україна розраховує на пiдтримку своєї позицiї в дiалозi з Євросоюзом з боку низки держав, насамперед - Польщi.

"Українсько-польськi вiдносини є, мабуть, найефективнiшим прикладом "роботи над помилками" в мiждержавних вiдносинах. Хоча в iсторiї наших народiв були непростi й навiть трагiчнi моменти, сьогоднi партнерство Києва i Варшави є прикладом ефективної спiвпрацi мiж європейськими державами. Ми не просто знаходимо взаєморозумiння з ключових питань, а й забезпечуємо стабiльнiсть у Центральнiй i Схiднiй Європi ", - сказав А.Клюєв.

Водночас секретар РНБО наголосив, що паралельно процесу євроiнтеграцiї Україна продовжить поглиблення взаємовигiдного спiвробiтництва, насамперед в економiчнiй сферi з iншими державами та iнтеграцiйними об'єднаннями. Вiн уточнив, що йдеться про Росiю, США, Китаї та багатьох iнших державах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ISW: Російське командування зосереджене на атаках Торецька

Для повноцінної роботи Єдиного туристичного реєстру необхідне ухвалення закону про туризм - голова ДАРТ

Унаслідок ворожих ударів по Руській Лозовій на Харківщині щонайменше три людини постраждали

Єрмак обговорив із помічником президента США майбутній саміт НАТО

Кабмін має намір запровадити експериментальний проєкт із грантового фінансування навчання у вишах у 2024/2025 навчальному році

На Донеччині за добу через обстріли загинув один мирний житель, поранені шестеро

У Боровій Харківської області з-під завалів зруйнованого ранковим авіаударом будинку дістали тіло загиблого

Генштаб ЗСУ: За минулу добу відбулося 158 боїв, покровський залишається найбільш напруженим напрямком

У ДНІПРІ ЗНОВУ ЧУТИ ВИБУХИ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У ЗАПОРІЖЖІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА