12:14 13.11.2012

ОБСЄ/БДІПЛ опублікує остаточний звіт із рекомендаціями щодо виборів в Україні через два місяці - Ленарчич

2 хв читати

Директор Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Янеш Ленарчич (Janez Lenarcic) прогнозує, що Бюро опублікує остаточний звіт щодо парламентських виборів в Україні приблизно через два місяці після завершення виборчого процесу.

"Приблизно через два місяці після завершення виборчого процесу ОБСЄ/БДІПЛ опублікує остаточний повний звіт, який міститиме рекомендації, зокрема найбільш пріоритетні", - сказав Я.Ленарчич в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що всі країни - учасниці ОБСЄ взяли на себе зобов'язання негайно реагувати на рекомендації БДІПЛ щодо виборів, і висловив сподівання, що Україна буде теж до цього готова. "БДІПЛ готове допомогти Україні в цьому процесі", - запевнив голова Бюро.

Я.Ленарчич також повідомив, що заява про попередні висновки щодо парламентських виборів в Україні, оприлюднена 29 жовтня ОБСЄ/БДІПЛ, Парламентською асамблеєю ОБСЄ, Парламентською асамблеєю Ради Європи, Європейським парламентом і Парламентською асамблеєю НАТО, ґрунтується на колективних оцінках понад 800 міжнародних спостерігачів.

Щодо безпосередньо місії ОБСЄ/БДІПЛ, то, за його словами, спостерігачі працювали в Україні з 12 вересня, це були 20 експертів з основної групи спостереження, 90 довгострокових і 500 короткострокових спостерігачів. "Глава місії спостереження за виборами ОБСЄ/БДІПЛ Одрі Гловер є єдиною особою, уповноваженою виступати від імені місії. Інші потенційні заяви або думки є особистими поглядами тих, хто їх озвучив, і не представляють точки зору бюро", - наголосив Я.Ленарчич.

Як повідомлялося, 29 жовтня після парламентських виборів глави чотирьох міжнародних місій, зокрема ОБСЄ/БДІПЛ, розкритикували виборчий процес в Україні. Глава місії ОБСЄ/БДІПЛ О.Гловер заявила на прес-конференції, що парламентські вибори в Україні не можуть бути названі демократичними через невиконання низки вимог і зловживання адміністративним ресурсом. За її словами, змішана система виборів змінила динаміку проведення цьогорічного виборчого процесу.

У свою чергу в Міністерстві закордонних справ України після таких висновків заявили, що Київ врахує оцінки міжнародних спостерігачів, але пізніше наголосили, що деякі висловлювання глав делегацій ПА ОБСЄ Вальбурги Габсбург Дуглас і ОБСЄ/БДІПЛ О.Гловер щодо оцінки парламентських виборів в Україні є їхньою особистою думкою, а не висновком усіх членів делегації. "Однак, враховуючи заяви інших спостерігачів, стає очевидним, що висловлювання В.Г.Дуглас і О.Гловер є їхніми особистими міркуваннями - безпідставними й емоційними, а не результатом спостереження всіх членів делегації", - зазначили в прес-службі МЗС.

Парламентські вибори в Україні відбулися 28 жовтня, Центральна виборча комісія 11 листопада оголосила їх офіційні результати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА