12:54 13.11.2012

Співробітників ДАІ позбавлять можливості брати хабарі - полковник МВС

3 хв читати
Співробітників ДАІ позбавлять можливості брати хабарі - полковник МВС

Застосування сучасних радарів і алкотестерів значно підвищить відповідальність водіїв під час керування автотранспортом і не дасть змоги співробітникам ДАІ брати хабарі, зазначає заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України, полковник міліції Володимир Резніков.

"Тільки-но буде готова документація, яка дасть змогу використовувати сучасні технічні засоби, здатні вести фото- і відеозйомку, такі як "Трукам", "Візир", "Арена", "Гарпун", ми використовуватимемо їх", - сказав представник ДАІ у програмі "Соціальний статус. Ваші права" на телеканалі Tonis.

За його словами, дані, які фіксують сучасні прилади, є добре захищеною доказовою базою, цю інформацію неможливо знищити, змінити або підробити.

"Ми плануємо використовувати ці пристрої в поєднанні з антивандальними боксами, які встановлюватимуться на автодорогах державного значення, у великих містах. Вони фіксуватимуть перевищення швидкості будь-яких авто, незважаючи на те, хто перебуває за кермом - чиновник, міліціонер або звичайний громадянин", - повідомив він.

За його словами, перед кожним боксом на відстані щонайменше 1 км встановлюватимуться дорожні знаки, які повідомлятимуть, що водій рухається ділянкою дороги, де швидкість контролюється відповідним приладом. Щодо алкотестерів, то їх сучасні моделі дають змогу зберігати інформацію до півроку й у будь-який момент перевірити її.

В.Резніков упевнений, що нове обладнання позбавить працівників міліції можливості брати хабарі. "Якщо радар фіксує десять порушень за зміну, а протоколів лише вісім, виникає питання - або співробітник ДАІ бере хабарі, або не встигає виконувати свої обов’язки. На перший раз він отримає дисциплінарне покарання, а наступного разу може взагалі втратити роботу", - пояснив він.

На думку В.Резнікова, сучасна техніка, яка на 100% доводить провину або невинуватість водія, дає змогу працювати за принципом невідворотності покарання, а також підвищує імідж працівників ДАІ. При цьому він нагадав, що кримінальну відповідальність передбачено в Україні не лише за одержання, а й за давання хабара. "Водії, які намагаються дати хабар, можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності - позбавлення волі до трьох років", - зазначив В.Резніков.

За його словами, сьогодні правила дорожнього руху найчастіше порушують водії маршруток: протягом 2012 року до адміністративної відповідальності притягнуто понад 18 тисяч водіїв маршрутних таксі, виявлено майже 70 випадків, коли вони перебували в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.

На жаль, не набагато краща ситуація і з перевезенням учнів шкільними автобусами. "У жовтні було перевірено понад 5 тис. транспортних засобів, що перевозять учнів. Виявлено майже 100 випадків, коли такі автобуси виїжджали без медичного огляду водія, 111 випадків, коли не перевірявся технічний стан автобусів, і близько 700 випадків, коли автобуси не відповідали вимогам державного стандарту: були відсутні ремені безпеки, не було місць, обладнаних для перевезення дітей з обмеженими фізичними можливостями тощо. Про ці випадки було поінформовано Кабінет Міністрів і вжито відповідних заходів", - повідомив В.Резніков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА