13:14 13.11.2012

Опозиції доведеться отримати депутатські мандати - Одарченко

1 хв читати

Опозиційні сили наразі не можуть обнуляти списки, тому їм доведеться вступити в депутатські повноваження, зазначає народний депутат Юрій Одарченко (фракція "БЮТ-Батьківщина").

"Сьогодні складення повноважень - це шлях абсолютно узгоджених дій усіх політичних сил – і "Батьківщини", і "Свободи", і "УДАРу". Він складніший (порівняно з ситуацією в 2007 році - ІФ). Крім того, змінювати законодавство, обнуляти списки сьогодні партія не може. Депутати мають спочатку вступити в повноваження, а потім писати заяви", - сказав він журналістам у Харкові у вівторок, відповідаючи на запитання, чому опозиція ухвалила рішення увійти до новообраної Верховної Ради.

Депутат наголосив, що, відповідно до Конституції, парламент вважається правочинним, якщо до нього обрано дві третини депутатів. Ю.Одарченко нагадав, що є роз'яснення Конституційного Суду, відповідно до яких парламент вважається не правочинним, якщо на його засіданнях присутні менше ніж 2/3 депутатів. Але, на думку депутата, КС може змінити свою точку зору.

"Конституційний Суд сьогодні як дишло", - зазначив він.

За його словами, опозиційні політсили вирішили ввійти до Верховної Ради, щоб не допустити блокування з боку влади впливу опозиції на політичні процеси в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА