13:35 13.11.2012

Новий КПК не стосуватиметься "справи Тимошенко" щодо фінансових порушень корпорації "ЄЕСУ"- генпрокурор

2 хв читати
Новий КПК не стосуватиметься "справи Тимошенко" щодо фінансових порушень корпорації "ЄЕСУ"- генпрокурор

Кримінальні справи стосовно екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, які перебувають у суді, розглядатимуть за нормами Кримінально-процесуального кодексу, який діє наразі, зазначає генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

"Усі кримінальні справи, які направлені до суду до 19 листопада, розглядатимуть у нормах чинного Кримінально-процесуального кодексу Та справа, де Тимошенко засуджена (щодо газових контрактів - ІФ) - там вона засуджена. Справа у Харкові, де Тимошенко підсудна (справа "ЄЕСУ" - ІФ), - готова до розгляду, але є питання присутності самої Тимошенко та її небажання присутності в цьому суді Усі справи, які будуть направлені до суду після 19 листопада, та які суд отримає до розгляду, розглядатися за новими нормами КПК", - сказав генпрокурор на брифінгу у вівторок у Києві, відповідаючи на запитання про те, чи вплине набуття чинності нового КПК на долю Тимошенко і можливість її виходу на свободу.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.

Екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Водночас у Харкові проходять судові засідання ще за одним обвинуваченням, інкримінованим Ю.Тимошенко, яке стосується діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України". На цих засіданнях Ю.Тимошенко не присутня. Засідання відкладаються через стан здоров'я екс-прем'єра. Брати участь в засіданнях суду у режимі відеоконференції Ю.Тимошенко категорично відмовляється.

Стосовно екс-прем'єра є й інші обвинувачення з боку прокуратури - щодо машин "швидкої допомоги", Кіотського протоколу - які наразі не передані на розгляд до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА