14:03 13.11.2012

Україні потрібні європейські дії, а не риторика, заявляють у "Батьківщині"

2 хв читати
Україні потрібні європейські дії, а не риторика, заявляють у "Батьківщині"

Твердження про незмінність курсу євроінтеграції, які лунають від української влади, суперечать діям керівництва країни, заявив заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря.

"Твердженням про незмінність курсу євроінтеграції, які лунають з боку представників української влади, зокрема секретаря Ради національної безпеки та оборони Андрія Клюєва, вже ніхто не вірить: ні європейці, ні громадяни України. Час порожніх заяв минув", - сказав Г.Немиря, коментуючи заяву А.Клюєва про те, що євроінтеграція залишається пріоритетом зовнішньої політики України, повідомляє прес-служба партії у вівторок.

Політик зазначив, що Україні потрібна не "європейська" риторика, а європейські дії, які сприятимуть наближенню нашої країни в ЄС. Однією з цих дій політик вважає "негайне звільнення лідерів опозиції України Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політв’язнів".

Також, на думку Г.Немирі, українська влада має організувати "забезпечення реального встановлення результатів виборів 28 жовтня, які відображали б волевиявлення українських громадян, а не маніпуляції можновладців".

Політик наголосив на необхідності дотримання демократичних принципів і європейських цінностей в Україні, зокрема прав людини, принципу верховенства права та права на справедливий суд.

"Без виконання цих базових вимог не може йтися про наближення України до ЄС. Лише конкретні дії з боку влади можуть сприяти відкриттю простору для структурованого політичного діалогу між владою та опозицією, який передбачатиме участь провідних представників громадянського суспільства та, в разі потреби, поважних європейських посередників", - зазначив Г.Немиря.

Як повідомлялося, 13 листопада секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Андрій Клюєв заявив, що у Верховній Раді VII скликання працюватиме конституційна більшість парламентаріїв, які виступають за зближення України з ЄС, тому євроінтеграція залишається пріоритетом зовнішньої політики країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА