15:45 13.11.2012

Київ веде переговори із сирійськими повстанцями щодо звільнення української журналістки - МЗС

1 хв читати

Переговори щодо звільнення української журналістки Анхар Кочнєвої у Сирії тривають, їх деталі не розголошуються з метою безпеки українки, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

"Нині тривають переговори, деталі яких в інтересах самої громадянки України недоцільно розкривати", - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин на брифінгу в Києві у вівторок.

Він повідомив, що сирійські повстанці висунули "певні вимоги", які МЗС оприлюднити не може.

"Вони висувають певні умови, і ми нині намагаємося знайти можливість їх задовольнити", - сказав О.Волошин.

Представник МЗС додав, що організацію відеозвернення затриманої журналістки в Києві розцінюють як спробу додаткового тиску на Україну з боку тих, хто її утримує.

Як повідомлялося, 15 жовтня прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров розповів агентству "Інтерфакс-Україна", що в Сирії бойовики викрали українку, яка поїхала до цієї країни як перекладач для знімальної групи одного з російських телеканалів.

15 жовтня президент України Віктор Янукович доручив МЗС країни та іншим відповідним органам держвлади вжити заходів для звільнення А.Кочнєвої.

8 листопада на сайті Вільної сирійської армії з'явився відеоролик із викраденою українською журналісткою. На відеозаписі завдовжки 15 секунд вона говорить арабською: "Мене звуть Анхар. Мене викрали неподалік Хомса. Я прошу українське, російське посольства та сирійську владу виконати те, що вимагають мої викрадачі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА