16:06 13.11.2012

Скорочення СБУ після набуття чинності нового КПК не очікується - глава спецслужби

1 хв читати

Скорочення чисельності співробітників Служби безпеки України з набуттям чинності нового Кримінально-процесуального кодексу не буде, можливо переформатування у кількох підрозділах, наголошує глава СБУ Ігор Калінін.

Як розповів І.Калінін на прес-конференції у вівторок в Києві, відмова від альтернативної підслідності надає можливість СБУ "займатися безпосередньо своїми завданнями".

За його словами, СБУ йде від функцій боротьби з кримінальною злочинністю.

"Тобто, основні завдання, передбачені для Служби безпеки України, вирішуватимуться у форматі нового Кримінально-процесуального кодексу", - зазначив він.

І.Калінін наголосив, що зміни у слідчих органи СБУ відбуваються у зв'язку зі зміною кола завдань спецслужби.

"Буде перепрофілювання певних функцій наших співробітників, і вже в рамках завдань нового Кримінально-процесуального кодексу кожен знайде собі застосування. Слідчі, можливо, перейдуть в інші відомства", - розповів глава СБУ.

Він наголосив, що наразі в СБУ не така велика кількість слідчих, щоб питання переходу їх в інше відомство було дуже актуальним.

"Принаймні, завдань таких, щоб скоротити Службу безпеки України, немає. Можливо, переформатування в світлі вакантних посад. Тобто, можливо, вирішуватиметься питання про скорочення посад у слідчих та інших підрозділах", - пояснив глава відомства.

Він також звернув увагу на те, що на сьогоднішній день всі завдання, які пов'язані з контррозвідувальним захистом України, конституційного ладу, економіки, залишаються актуальними.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА