18:21 13.11.2012

Україна і РФ оперативно врегулюють взаємне незастосування утилізаційного збору на авто тимчасовою угодою

2 хв читати

Україна і Російська Федерація мають намір оперативно підготувати тимчасову угоду про взаємне незастосування утилізаційного збору на постачання колісних транспортних засобів строком на півроку.

Згідно з повідомленням на офіційному веб-сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України, це питання було погоджено під час телефонної розмови голови МЕРТ Петра Порошенка з міністром економрозвитку РФ Андрієм Бєлоусовим у понеділок.

Під час розмови, основною темою якої стала лібералізація доступу чутливої продукції на спільні ринки і взаємне зняття торговельних обмежень, сторони також досягли домовленості про підходи до подовження дії угоди про постачання української трубної продукції на 2013 рік на ринок РФ.

Крім того, міністри ухвалили рішення про вдосконалення механізму постачань трубної продукції у рамках угоди на майбутній період

Під час бесіди сторони домовилися про доцільність проведення в грудні поточного року засідання комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії.

Як повідомлялося, з 1 вересня 2012 року в РФ набув чинності закон про утилізаційний збір на окремі види колісних транспортних засобів, що ввозяться або вироблені в РФ. При цьому особи, які виробляють автомобілі на самій території Росії, можуть обмежитися гарантіями утилізації авто.

У свою чергу, Кабінет Міністрів України 12 вересня оприлюднив постанову про введення утилізаційного збору на російські автомобілі і автобуси, граничні ставки якого практично адекватні введеним у РФ.

Однак цю постанову різко розкритикували автовиробники України, як таку, що не вирішує питання, і багато з них вже заявили, що рішення РФ вже призвело до скорочення продажу авто на російському ринку, тоді як в Україні аналогічні заходи практично не діють.

На початку жовтня до Верховної Ради внесено законопроект про введення утилізаційного збору, при цьому автовиробникам України за аналогією з РФ запропоновано замінити сплату екологічного податку гарантіями утилізації авто.

Як зазначали юристи, введення утилізаційного збору на автомобілі є порушенням національного режиму - одного з основоположних принципів Світової організації торгівлі (СОТ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА