10:46 14.11.2012

В Івано-Франківській області для профілактики пожеж серед населення залучили священиків

2 хв читати

В Івано-Франківській області для профілактичної роботи з населенням щодо запобігання пожежам та іншим надзвичайним ситуаціям в осінньо-зимовий період вирішили залучити священиків.

Як повідомляє у вівторок прес-служба облуправління Міністерства надзвичайних ситуацій, спільний семінар із питань безпеки життєдіяльності провели в райцентрі Косові співробітники МНС, відділу у справах релігій і національностей Івано-Франківської обладміністрації, управління Держтехногенбезпеки за участю деканів Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви, Української автокефальної церкви, голів парафіяльних рад церковних громад та священнослужителів.

Під час семінару, інформує прес-служба, представникам духовенства розповіли про пожежі, надзвичайні ситуації та їх трагічні наслідки, було продемонстровано відеокадри пожеж у церквах, які мали місце протягом останніх років в області. Також увагу представників духовенства було звернено на необхідність дотримання основних вимог із протипожежного захисту культових споруд.

Співробітники МНС вручили учасникам семінару текст "Звернення до жителів Івано-Франківщини", в якому закликають населення дотримуватися правил безпеки в осінньо-зимовий період, і попросили священиків оприлюднити цю інформацію під час богослужінь.

МНС сподівається, що співпраця зі священнослужителями допоможе уберегти храми від вогню, зменшить кількість пожеж у житловому секторі та врятує людські життя.

За даними МНС, за десять місяців 2012 року в Івано-Франківській області виникли дві надзвичайні ситуації, внаслідок яких загинули чотири людини; зареєстровано 1851 випадок пожеж та займання. Загалом у вогні загинули 50 людей, зокрема малолітня дитина. Ще 46 жителів краю загинули на водоймах, із них двоє дітей, шість людей загинули від ураження електричним струмом, по дві особи - від удару блискавки та отруєння чадним газом, дев'ять - від переохолодження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА