13:48 14.11.2012

Уряд затвердив порядок функціонування системи екстреної допомоги населенню за номером 112

2 хв читати

Кабінет Міністрів України схвалив постанову "Про затвердження Порядку функціонування системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112", згідно з якою визначаються правові та організаційні засади функціонування системи 112.

Як повідомляє прес-служба Міністерства надзвичайних ситуацій у середу, документом передбачено, що екстрені виклики, які надходять до центрів 112, реєструються, класифікуються і негайно передаються до відповідних оперативно-диспетчерських служб.

Інформаційна взаємодія між структурними елементами системи 112 і порядок проходження інформації визначаються регламентом проходження інформації в системі 112. "Регламентом передбачено, що оператор центру 112 зобов'язаний приймати та обробляти екстрені виклики й у разі потреби може безпосередньо з'єднати заявника з диспетчером відповідної оперативно-диспетчерської служби для детального уточнення необхідних даних", - зазначено в повідомленні відомства.

Усі екстрені виклики та переговори записуються на спеціальні накопичувачі, архівуються та зберігаються протягом трьох років у базі даних системи 112 разом із відповідною карткою екстреної (надзвичайної) ситуації, медіафайлом (записом розмови) і звітом про реагування. Крім того, регламентом визначено порядок формування та передачі електронної картки, порядок доступу та видачі інформації з бази даних реєстру, питання захисту інформації в системі 112.

Як повідомлялося, 13 березня 2012 року Верховна Рада України ухвалила закон про створення системи екстреної допомоги населенню за єдиним номером 112. Закон вводить замiсть кiлькох номерiв виклику служб екстреної допомоги, а саме 101, 102, 103 i 104, єдиний телефонний номер 112. На етапах введення номера 112 вiн використовуватиметься паралельно з наявними телефонними номерами виклику служб екстреної допомоги.

5 травня 2012 року президент України з метою прискорення виконання заходiв щодо створення, впровадження та функцiонування системи 112, доручив МНС до 27 грудня 2013 року забезпечити завершення впровадження системи екстреної допомоги населенню в усiх регiонах України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА