11:19 15.11.2012

Харківська міліція не має офіційної інформації про затримання ділового партнера Авакова в Італії

3 хв читати

Харківська міліція не отримувала офіційної інформації про затримання в Італії колишнього заступника голови ПАТ "Інвестор" Геннадія Гайового, обвинувачуваного у справі про незаконне передання 700 га землі біля Харкова.

"На сьогодні немає офіційної інформації. Отримаємо офіційну інформацію, що його затримали, направимо туди документи на його екстрадицію. Компетентні органи Італії розглянуть: якщо вирішать видати, значить, розпочнеться процес екстрадиції. Якщо відмовлять, значить, відмовлять", - сказав у четвер начальник слідчого управління ГУ МВС України в Харківській області Зіновій Галаван, відповідаючи на запитання журналістів.

Він наголосив, що Г.Гайовий є обвинувачуваним, і суд видав санкцію на його арешт.

Раніше джерело в правоохоронних органах повідомило кореспонденту "Інтерфакс-Україна", що Г.Гайового затримав Інтерпол у м. Фрозиноні (Італія) 12 листопада.

Водночас голова наглядової ради ПАТ "Інвестор" Арсен Аваков стверджує, що Г.Гайовий вирішив пройти судову процедуру розгляду можливості його екстрадиції в Україну, дізнавшись, що до Інтерполу надійшли документи з України з проханням оголосити його в міжнародний розшук.

"Він має намір надати суду докази політичної мотивації переслідування з боку української влади його особисто та компанії "Інвестор". Він звернеться до органів юстиції Італії з проханням дати оцінку цьому переслідуванню", - заявив А.Аваков.

Як повідомлялося, кримінальну справу за фактом шахрайського отримання невстановленими особами земельної ділянки площею близько 700 га на території однієї з селищних рад Харківського району Харківської області було порушено влітку 2011 року.

7 липня 2011 року в рамках цієї справи відбулися обшуки в приміщеннях банку "Базис", АТ "Інвестор" та інших структур, які належали екс-голові Харківської облдержадміністрації, голові Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" А.Авакову.

А.Аваков стверджував, що обшук відбувався з численними процесуальними порушеннями та призвів до перебоїв у роботі підприємств, розташованих у цих приміщеннях, зокрема, було зірвано випуск чергового номера газети "Главное". Він також пов'язував обшук зі своєю опозиційною діяльністю та наміром балотуватися до Верховної Ради.

У вересні 2011 р. у рамках слідства у справі було затримано трьох людей, зокрема голову правління АТ "Інвестор" Андрія Переїденка. Заступника голови наглядової ради АТ "Інвестор" Г.Гайового, а також співробітника АТ "Інвестор" Дениса Оприщенка оголосили в розшук.

У червні цього року Харківська обласна прокуратура затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинена організованою групою або в особливо великому розмірі). Обвинувачуваним загрожує покарання до 15 років позбавлення волі. За даними прокуратури, внаслідок незаконного отримання земельної ділянки площею близько 700 га державі було завдано матеріальних збитків у 497 млн грн.

Наразі ця справа розглядається в Київському районному суді Харкова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА