13:04 16.11.2012

Активісти вимагають демонтувати три верхніх поверхи недобудованої будівлі в Києві на вул. Гончара

2 хв читати

Громадська організація "Молодіжний Рух Києва" (МРК) вимагає, щоб забудовник демонтував верхні три поверхи недобудованого семиповерхового будинку на вул. Олеся Гончара, 17-23, через будівництво якого Національний заповідник "Софія Київська" у Києві внесено до "чорного списку" ЮНЕСКО.

"Ми хочемо подякувати забудовнику, міській владі Києва і центральній владі за те, що Софію Київську внесено до "чорного списку "ЮНЕСКО", - заявив лідер МРК Арсеній Пушкарьов на акції протесту біля недобудованої будівлі на вул. Гончара, 17-23 у п'ятницю.

Він нагадав, що Київська міська рада ще 1,5 року тому визнала незаконним виділення цієї ділянки під забудову, а прокуратура внесла припис із вимогою зупинити будівельні роботи. У квітні поточного року Господарський суд Києва також визнав незаконним виділення ділянки.

Активіст наголосив, що наразі будівництво зупинене, однак забудовник не має наміру демонтувати хоча б три верхніх поверхи будівлі, які не відповідають загальній поверховості забудови цієї території, а також узгодженим раніше з ЮНЕСКО проекту будівництва.

В акції протесту в п'ятницю взяли участь 10 представників МРК.

Як повідомлялося, на вул. О.Гончара, 17-23 у столиці триває будівництво елітного житлового комплексу Fresco Sofia, в якому максимальна ціна 1 кв. м становить $15 тис. і більше. Забудовником виступає ТОВ "Інвестиційно-будівельна група".

Проти будівництва цього об'єкта активно протестує громадськість, оскільки це може призвести до вилучення "Софії Київської" зі списку культурної спадщини ЮНЕСКО.

ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" створена в Києві в 2003 році. Раніше повідомлялося, що співінвестором будівництва цього житлового комплексу виступає "Нью Глобал Інтерпрайзес кампані" (США), яка вже інвестувала близько $25 млн у цей проект. Загалом інвестиції у цей проект оцінювали на рівні $45 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА