17:11 16.11.2012

Масовий продаж підроблених ліків припинено в Західній Україні

2 хв читати
Масовий продаж підроблених ліків припинено в Західній Україні

Правоохоронці спільно з контролюючими органами Львівської області виявили та вилучили на території області велику партію фальсифікованих ліків.

"За результатами проведення 31 обшуку на території Львівської області в аптечних установах і в місцях зберігання було виявлено й вилучено 596 найменувань лікарських засобів", - повідомив начальник Головного управління нагляду за додержанням законів під час здійснення оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства Генеральної прокуратури України Роман Андреєв на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

За його словами, вилучено близько 200 одиниць упаковок ліків на суму понад 2 млн грн.

Р.Андреєв повідомив про те, що порушено кримінальну справу, за якою проходить три особи. Вони протягом цього року виготовляли, зберігали та збували на території західних областей України свідомо фальсифіковані лікарські засоби.

У свою чергу начальник департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Сергій Міщенко розповів, що це - посадові особи приватного підприємства, які створили розгалужену мережу з постачання фальсифікату ліків на територіях Львівської, Хмельницької, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської та Рівненської областей.

С.Міщенко також наголосив, що серед вилучених препаратів - відомі та популярні серед населення ліки проти застуди, кишкових розладів, ліки для дітей, а також знеболювальні.

"Ми не виключаємо, що кількість фігурантів та обсяги фальсифікату збільшаться", - наголосив він.

У свою чергу перший заступник керівника Державної служби з лікарських препаратів Інна Демченко повідомила журналістам, що про такий факт уже поінформовано Всесвітню організацію охорони здоров'я, а з неділі територіальні органи розпочали позапланові перевірки з вилученню з аптек лікарських засобів, які перебували в незаконному обігу.

Вона наголосила, що на сьогодні такі перевірки відбуваються в усій Україні.

І.Демченко також розповіла, що вилучені фальсифіковані ліки - це насправді не ліки, і якщо деякі з них не можуть завдати шкоди здоров'ю, то, наприклад, підроблені ліки для гіпертоніків можуть призвести до серйозних наслідків.

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Нестор Шуфрич повідомив, що відповідальність за такі злочини передбачено у вигляді позбавлення волі терміном від п’яти до восьми років, але у разі, якщо такий злочин призводить до тяжких наслідків, передбачено довічне ув'язнення.

"З іншого боку, законодавець передбачив можливість уникнення відповідальності у разі, якщо буде добровільне повідомлення про знаходження відповідних фальсифікованих медпрепаратів у розповсюджувачів", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА