17:27 22.11.2012

Горілка в Україні може подорожчати в роздробі приблизно на 1 грн/пляшка через зростання акцизів - експерт

1 хв читати

Підвищення акцизів на спирт, затверджене Верховною Радою 20 листопада, призведе до зростання роздрібних цін на горілку приблизно на 1 грн/пляшка, вважає гендиректор Global Spirits (ТМ "Хортиця", "Мороша", "Шустов", Oreanda) Сергій Величко.

"Вартість пляшки горілки на магазинній полиці у зв'язку з підвищенням акцизу, за нашими розрахунками, підвищиться приблизно на 1 грн", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

С.Величко також зазначив, що підвищення акцизів не було сюрпризом для компанії.

"Ми розуміємо, що планомірне, але не стрибкоподібне зростання акцизів потрібне державі для підвищення надходжень до бюджету і є логічним кроком на шляху скорочення споживання алкоголю громадянами країни", - наголосив він.

За словами гендиректора Global Spirits, важливо, щоб правила гри були прописані заздалегідь і держава забезпечила "рівне виконання законів усіма учасниками ринку".

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 листопада ухвалила закон про підвищення акцизів на спирт з 45,87 грн/літр до 49,49 грн/л. Це положення набуде чинності з першого числа третього місяця після опублікування цього документа.

Global Spirits об'єднує ЛГЗ "Хортиця" (Запоріжжя), ЛГЗ "Російська Північ" (РФ), "Одеський коньячний завод" (ТМ "Шустов"), ДП "Кримський Винний Дім (ТМ Oreanda).

Холдинг також має розгалужену дистриб'юторську мережу: "Українська дистрибуційна компанія" (Київ), ТД "Мегаполіс" (Москва, Нью-Йорк). Продукція холдингу продається в більш ніж 80 країнах світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА