16:39 23.11.2012

Адвокати дніпропетровських терористів вважають, що проти їхніх підзахисних розпочато інформаційну війну

2 хв читати

Адвокат одного з підсудних у справі про теракти в Дніпропетровську у квітні 2012 року Дмитра Реви Оксана Томчук вважає, що документальний фільм "Пекельне пекло", показаний на каналі УТ-1 18 жовтня, є першим кроком інформаційної війни проти дніпропетровських терористів.

"На момент розміщення фільму Перший національний канал діяв виключно за власною ініціативою. Де канал узяв цей фільм?... Він екстрено вийшов в ефір і крутився в прайм-тайм. Ці питання ми з'ясовуватимемо під час суду",- сказала на прес-конференції О.Томчук.

За її словами, під час першого судового засідання в четвер із розгляду позову адвокатів Д.Реви до Першого національного в обвинуваченні щодо поширення неправдивої інформації з'ясувалося, що договір на показ фільму "Пекельне пекло" між УТ-1 та компанією V-TV було підписано 22 жовтня, тоді як фільм пройшов в ефірі 18 жовтня.

О.Томчук вважає, що фільм вийшов в ефір 18 жовтня в екстреному порядку відразу після публікації в електронних ЗМІ альтернативної офіційної точки зору у справі дніпропетровських терористів.

Продакшн-студія V-TV проходитиме другим відповідачем у справі. Адвокати мають намір також з'ясувати, звідки у неї кадри оперативної зйомки, оскільки їх в Інтернеті немає, а слідче управління не надавало журналістам відеоматеріали та матеріали слідства.

О.Томчук вважає, що її підзахисний Д.Рева є жертвою, оскільки шість місяців перебуває під арештом, при цьому якихось доказів його причетності до терактів немає. "У різних залаштунках озвучується та сама версія - "ми знаємо, що він невинен, але зробити нічого не можемо. Сказано чотири, то має бути чотири підсудні", - зазначила адвокат.

Наступне засідання суду за цим позовом відбудеться 21 грудня.

Розгляд справи про теракти розпочнеться в Індустріальному районному суді Дніпропетровська 27 листопада о 10.30. Засідання відбудуться так само 28, 29 листопада. У грудні відбудеться десять судових засідань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Знайдено ще одного загиблого внаслідок нічної ракетної атаки на Харків 31 травня

Унаслідок ворожих атак за добу постраждали понад 60 цивільних осіб, серед них щонайменше дев’ятеро дітей - Клименко

Російська армія за добу 23 рази обстріляла прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей

Усіх постраждалих у результаті ранкового ракетного удару по Балаклії госпіталізовано у стані середньої тяжкості

Убито двох і поранено вісьмох людей унаслідок російської атаки Донецької області - поліція

У Хмельницькій області вночі збито один безпілотник типу "Shahed"

У результаті ворожого обстрілу в Запоріжжі пошкоджено 20 будинків і заклади соцсфери

Влучень ворожих снарядів у Полтавській області немає

ВМС України знищили два ворожі "шахеди"

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, поранено п'ятьох осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА