12:10 24.11.2012

Апарат ВР заступився за Литвина

2 хв читати

Апарат Верховної Ради України вважає, що всі інсинуації щодо голови Верховної Ради Володимира Литвина здійснюють недоброзичливці-претенденти на посаду спікера парламенту.

"У зв'язку з появою в ЗМІ коментарів наклепницького характеру стосовно Литвина, які, очевидно, пов'язані з тим, що боротьба за посаду керівника парламенту перейшла у вирішальну фазу, прес-служба апарату Верховної Ради заявляє: голова Верховної Ради відповідно до законодавства організовує роботу і очолює підготовчу депутатську групу, коли він обраний депутатом, яка опрацьовує питання з організації та проведення пленарних засідань першої сесії Верховної Ради України нового скликання", - йдеться в заяві апарату Верховної Ради, поширеній у п'ятницю.

У заяві наголошується, що оскільки пропозиції щодо складу такої групи вносять політичні партії, між виборчими списками яких розподілено депутатські мандати, та народні депутати-самовисуванці, обрані в одномандатних округах, В.Литвин увійшов до складу Підготовчої депутатської групи за пропозицією Партії регіонів. Інші політичні партії поставилися до цього спокійно, зважаючи на те, що їх сукупна квота на представництво у Підготовчій депутатській групі фактично співставна з квотою Партії регіонів", - йдеться в заяві.

"Причини таких неадекватних коментарів очевидні: деякі претенденти на посаду Голови Верховної Ради України за допомогою політтехнологів, що їх обслуговують, вдалися до цинічних і брехливих тверджень, побачивши у цьому факті загрозу для себе. Рекомендуємо цим діячам, зокрема й тим, які раптово прийшли до тями і відірвалися від своїх молодих пасій, аби виступити з "викриттям", заспокоїтися і повернутися у звичний для себе стан", - вважає апарат Верховної Ради.

У заяві також наголошується, що В.Литвин неодноразово озвучував свою позицію: він не має наміру нікуди вступати, не претендує ні на жодні посади і має намір працювати рядовим депутатом у комітеті з питань науки та освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА