19:28 26.11.2012

Портрет Тимошенко прикрасив фасад мерії італійської столиці

2 хв читати

Портрет екс-прем'єра України Юлії Тимошенко з написом "Свободу для Юлії Тимошенко" в понеділок було вивішено на фасаді мерії Рима на Капітолійському пагорбі на знак солідарності та підтримки лідера української опозиції.

Таке рішення одноголосно ухвалила мерія Рима з урахуванням політичної ситуації та проведення парламентських виборів в Україні, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

Під час заходу мер Рима Джанні Аліманно заявив про солідарність з Ю.Тимошенко та наголосив, що звертатиметься до мерів столиць країн Європейського Союзу з пропозицією підтримати цю ініціативу Рима.

У церемонії взяли участь віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко, голова Харківської обласної організації партії "Батьківщина" Арсен Аваков і народний депутат від "Батьківщини" Андрій Шевченко.

М.Томенко подякував італійцям за підтримку і висловив сподівання, що їх послідовна та жорстка позиція в цьому питанні "сприятиме звільненню Юлії Тимошенко та наданню їй права на повноцінну участь у політичному житті країни, зокрема участь у президентських виборах у 2015 році".

"Італійські друзі показали приклад українцям, як треба стояти за свободу і справедливість навіть у дальніх куточках планети (...) У такі моменти пам'ятаєш не слова ворогів, а мовчання друзів. Наші італійські друзі не мовчали, а висловили свою підтримку", - зазначив нардеп А.Шевченко.

Раніше такої честі була удостоєна лауреат Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі, італійські судді, що загинули від рук мафії, - Джованні Фальконе та Паоло Борселіно та інші.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року, з травня 2012 проходить курс лікування в одній із харківських лікарень.

27 листопада Ю.Тимошенко відзначає день народження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА