10:39 27.11.2012

МАУ заперечує факт аварiйної посадки Ан-148 у Харковi

2 хв читати

Iнформацiя про аварiйну посадку лiтака Ан-148 авiакомпанiї "Мiжнароднi авiалiнiї України" (МАУ) у недiлю вранцi в аеропорту "Харкiв" не вiдповiдає дiйсностi, повiдомила агентству "Iнтерфакс-Україна" прес-секретар авiакомпанiї Євгенiя Сацька.

"Посадку в Харковi виконано в штатному режимi на двох працюючих двигунах", - зазначила вона.

Коментуючи iнцидент, Є.Сацька уточнила, що пiд час виконання рейсу PS 024 мiж Харковом i Києвом на лiтаку Ан-148 екiпаж виявив невироблення палива з правого бака.

"У зв'язку з тим, що паливо до кожного iз двох двигунiв з цiєї причини надходило нерiвномiрно, в екiпажу не було впевненостi, що палива вистачить, щоб долетiти до Києва. Тож командир прийняв рiшення повернутися в аеропорт вильоту - Харкiв", - пояснила прес-секретар.

Вона додала, що лiтаки Ан-148 авiакомпанiя МАУ експлуатує на умовах "мокрого лiзингу" i пiлотує екiпажами авiакомпанiї "Авiалiнiї Антонова", а технiчне обслуговування та iнженерне забезпечення цих лiтакiв надає ДП "Антонов".

Як повiдомлялося, ранiше нiбито про аварiйну посадку лiтака з причини подачi палива в один з двигунiв повiдомив вiддiл зi зв'язкiв з громадськiстю ГУ МВС України в Харкiвськiй областi. У зв'язку з iнцидентом Комiнтернiвський райвiддiл мiлiцiї Харкова проводить дослiдчу перевiрку.

"Мiжнароднi авiалiнiї України" заснованi у 1992 роцi. 100% акцiй компанiї перебувають у приватнiй власностi. Флот МАУ складається з 20 середньомагiстральних лiтакiв Boeing-737, компанiя в 2012 роцi прогнозує перевезення майже 3 млн пасажирiв.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

Закордонні дипустанови сприятимуть поверненню військовозобов'язаних в Україну

18 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Облікові дані військовозобов'язаних, які перебувають за кордоном, уточнюватимуть через електронний кабінет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА