15:53 27.11.2012

МЗС підтверджує українське громадянство затриманого в Лондоні чоловіка, що виліз голяка на пам'ятник принцу Георгу

1 хв читати

Чоловік, який у голому вигляді виліз на пам'ятник принцу Георгу в центрі Лондона, є громадянином України, підтверджують у Міністерстві закордонних справ України.

"Інформуємо, що, за повідомленням британських правоохоронних органів, підтверджено приналежність затриманого 23 листопада в Лондоні громадянина Дана Мотреску до українського громадянства. Під час затримання у нього був паспорт громадянина України", - повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров на брифінгу у вівторок.

За його словами, чоловіка обвинувачують у порушенні громадського порядку відповідно до чинного місцевого законодавства, а також володінні предметом, який може бути небезпечним для оточення. Крім того, за інформацією МЗС, українця обвинувачують у нелегальному перебуванні на території Великої Британії з грудня 2007 року.

"Під час затримання Д.Мотреску відмовився від надання консульської допомоги, по допомогу до українського диппредставництво він не звертався", - розповів О.Дикусаров.

Раніше у британських ЗМІ повідомлялося, що 23 листопада українець без певного місця проживання заліз голяка на пам'ятник принцу Георгу в центрі Лондона, після чого його затримала поліція за непристойну поведінку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА