20:38 27.11.2012

МВС має докази самогубства Мазурка - міністр

2 хв читати

Міліція має докази того, що підозрюваний у вбивстві охоронців у ТРЦ "Караван" Ярослав Мазурок дійсно вчинив самогубство, заявляє міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

"Фактів у нас декілька. Громадяни, які вигулювали собаку, випадково наткнулися на труп. Інших слідів на місці події виявлено не було. З моменту виявлення трупа і до прибуття міліції часу минуло небагато. До того ж є свідок, яка повідомила про те, що бачила самотнього чоловіка, який сидів на колоді. Вона відійшла на декілька метрів і почула постріл. Але вирішила не повертатися до того місця. Експерти говорять, є всі ознаки самогубства — вхідний отвір кульової рани з правого боку голови і сліди від пострілу з пістолета (порохові гази) на руці цієї людини", — розповів глава МВС в інтерв'ю журналу "Эксперт", текст якого оприлюднено у вівторок на офіційному сайті МВС.

Як повідомлялося, 7 листопада в Сирецькому гаю, неподалік станції метро "Сирець", знайшли тіло чоловіка, схожого на Я.Мазурка, якого підозрюють у розстрілі трьох охоронців ТРЦ "Караван" 26 вересня. Тоді загинули три охоронці, ще одного було поранено.

8 листопада міліція повідомила, що, згідно з перевіркою, відбитки пальців рук ідентичні слідам пальців рук, вилученим під час огляду місця вбивства.

У кишені штанів загиблого правоохоронці виявили паспорт громадянина України Ярослава Мазурка, 13.06.1974 року народження, технічний паспорт на мотоцикл "Ява", водійське посвідчення на ім'я Я.Мазурка, довідку про ідентифікаційний код на ім'я Я.Мазурка. На місці події знайдено також револьвер-наган "ЯП 165 П" з однією стріляною гільзою в барабані. Згідно з результатами первинного дослідження, цей револьвер перероблено у нарізну вогнепальну зброю і він придатний для стрільби.

15 листопада стало відомо, що експертиза ДНК підтвердила: в лісопосадці було знайдено тіло Я.Мазурка.

Як повідомляють ЗМІ, Я.Мазурка поховали в суботу, 17 листопада, на Північному кладовищі Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА