13:26 28.11.2012

Процедури упізнання тіла Мазурка охоронцем, який вижив під час стрілянини, не було - МВС

2 хв читати
Процедури упізнання тіла Мазурка охоронцем, який вижив під час стрілянини, не було - МВС

Тіло підозрюваного у вбивстві охоронців ТРЦ "Караван" Ярослава Мазурка не пред'являлося для впізнання охоронцю Павлу Феденкову, наголошує начальник головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник.

"Труп Мазурка на впізнання охоронці не пред'являвся, оскільки це не входило до плану слідчих дій. Процедура упізнання відбувалася лише з родичами", - сказав В.Фаринник журналістам у середу в Києві.

Він наголосив, що поранений охоронець упізнав Я.Мазурка на фотографії,

Раніше низка українських ЗМІ поширила інформацію про те, що охоронець, який вижив у стрілянині, не впізнав в Я.Мазурку злочинця.

Як повідомлялося, 7 листопада в Сирецькому гаю, неподалік від станції метро "Сирець", знайшли тіло чоловіка, схожого на Я.Мазурка, якого підозрювали у розстрілі трьох охоронців ТРЦ "Караван" 26 вересня. Тоді загинули троє охоронців, ще один постраждав.

8 листопада міліція повідомила, що згідно з перевіркою, відбитки пальців рук Я. Мазурка ідентичні слідам пальців рук, вилучених під час огляду місця вбивства.

У кишені штанів загиблого правоохоронці виявили паспорт громадянина України Ярослава Мазурка, 13.06.1974 року народження, технічний паспорт на мотоцикл "Ява", водійське посвідчення на ім'я Я.Мазурка, довідку про ідентифікаційний код на ім'я Я.Мазурка. На місці події знайдено також револьвер-наган "ЯП 165 П" з однією стріляної гільзою в барабані. Згідно з результатами первинного дослідження, цей револьвер перероблено на нарізну вогнепальну зброю,він придатний для стрільби.

15 листопада експертиза ДНК підтвердила, що в лісопосадці біля Сирецького гаю в Києві був виявлено тіло Я.Мазурка, який розстріляв, згідно з висновками слідства, охоронців у ТРЦ "Караван".

"На дослідження були передані зразки матеріалу, вилученого у Мазурка вдома, на місці скоєння вбивства в торговому центрі, а також зразки, вилучені в нього самого. Результати експертизи свідчать, що саме ця особа скоїла цей злочин", - зазначалося в повідомленні Управління зі зв'язків із громадськістю МВС України.

У повідомленні також наголошувалося, що на взутті, вилученому за місцем проживання Я.Мазурка, знайдена кров одного з убитих охоронців. "На предметах, вилучених за місцем проживання його родичів, теж виявлено ДНК крові Мазурка", - наголошують правоохоронці.

"На сьогодні міліція довела, що саме Мазурок перебував у торговому центрі "Караван" і скоїв злочин. Крім того, правоохоронці наразі перевіряють причетність цієї особи до скоєння цілої низки нерозкритих злочинів із застосуванням вогнепальної зброї", - зазначили в міліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Дергачах, постраждали 4 дитини - ОВА

У Мукачеві відкрили Центр рекрутингу української армії

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА