10:46 03.12.2012

Керівництво України звернулося до співвітчизників з нагоди Міжнародного дня інвалідів

2 хв читати

Президент України Віктор Янукович, глава Кабінету Міністрів Микола Азаров і спікер Верховної Ради Володимир Литвин звернулися до співвітчизників з нагоди Міжнародного дня інвалідів.

Як повідомляє прес-служба глави держави в понеділок, у своєму зверненні В.Янукович зазначив, що "реалізація нових соціальних ініціатив сприятиме інтеграції таких людей у сучасне суспільство, забезпеченню підтримки їхніх сімей".

"Усунення бар'єрів на шляху до самореалізації осіб з особливими потребами, їх духовного та культурного зростання, гарантування доступу до гідної освіти й робочих місць на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики держави", - йдеться у зверненні президента.

У своєму зверненні, розміщеному на офіційному сайті уряду, М.Азаров наголосив, що "відзначення щороку Міжнародного дня інвалідів - це визнання прав людей з особливими потребами на повноцінне життя, привернення уваги суспільства до необхідності створення умов для інтеграції понад двох із половиною мільйонів наших громадян з інвалідністю в усі сфери життя країни".

Прем'єр назвав пріоритетним завданням уряду посилення соціального захисту та підтримки інвалідів. "Завдання держави та кожного з нас – і надалі спрямовувати свої зусилля на розв’язання нагальних проблем інвалідів, керуючись принципами гуманізму і справедливості", - зазначив М.Азаров.

В.Литвин у своєму зверненні назвав головним завданням "нинішнього часу побудову такої держави, яка не лише декларувала б рівні для всіх можливості, а реально гарантувала б гідні умови для найповнішого розкриття творчого, інтелектуального, професійного потенціалу кожного свого громадянина".

Генеральна асамблея ООН у 1992 році ухвалила рішення 3 грудня відзначати Міжнародний день інвалідів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА