12:35 04.12.2012

Янукович вимагає активізувати роботу із влаштуванню дітей-сиріт у сім'ї

2 хв читати
Янукович вимагає активізувати роботу із влаштуванню дітей-сиріт у сім'ї

Президент України Віктор Янукович вимагає посилити роботу органів соціального забезпечення із влаштуванню дітей-сиріт у сім'ї та забезпечення їх житлом.

"Вимагаю посилити роботу Мінсоцполітики та місцевих органів виконавчої влади в напрямі сімейного облаштування дітей, які втратили батьків. Неприпустимим є те, що третина адміністративно-територіальних одиниць (291) не влаштували протягом року жодної дитини в сім'ю", - сказав В.Янукович на всеукраїнській нараді з питання захисту прав дитини у вівторок у Києві.

При цьому президент зазначив, що чекає від керівників різних рангів кадрових пропозицій щодо чиновників, які приділяють недостатньо уваги цьому питанню.

В.Янукович також звернувся з вимогою до Міністерства освіти, науки, молоді та спорту, Міністерства соціальної політики та Міністерства фінансів затвердити положення про заклади нового типу для дітей-сиріт, передбачивши відповідне фінансування.

"Невиконання залишається завдання з унормування діяльності закладів нового типу і впровадження механізму "гроші ходять за дитиною"", - наголосив президент.

Він також зазначив, що в більшості регіонів формально підійшли до будівництва соціальних гуртожитків для дітей-сиріт.

У зв'язку з цим президент вимагає від уряду негайно завершити розробку відповідної соціальної програми та розпочати її реалізацію.

Перед початком наради В.Янукович запросив на сцену переможницю дитячого пісенного конкурсу "Євробачення - 2012" 10-річну Анастасію Петрик. В.Янукович подарував їй мікшерний пульт і професійний студійний мікрофон.

У свою чергу А.Петрик подарувала главі держави ляльку ручної роботи і продемонструвала приз, який вона виборола на конкурсі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА