13:52 04.12.2012

Київське відділення НОК заявляє, що позиція Клочкової є її особистою думкою, і розгляне її заяву про відставку 20 грудня

3 хв читати

Київське міське відділення Національного олімпійського комітету України (КМВ НОК) заявляє, що позиція його голови, чотириразової олімпійської чемпіонки з плавання Яни Клочкової є її особистою думкою та не має нічого спільного з позицією виконкому організації та оцінкою співпраці відділення з НОК.

На своєму позачерговому засіданні 30 листопада КМВ НОК обговорило ситуацію щодо обвинувачень, які озвучила Я.Клочкова у своєму особистому блозі, та розглянуло її письмову заяву про відставку, повідомляє прес-служба НОК у вівторок.

Своїм рішенням виконком КМВ НОК постановив звернутися до Я.Клочкової щодо публічного спростування нею недостовірної інформації, поширеної стосовно столичного відділення НОК та самого олімпійського комітету.

На 20 грудня призначено позачергову конференцію відділення, на якій заслухають звіт голови Я.Клочкової та виконавчого директора, здійснять аналіз та оцінку роботи відділення та його керівництва, розглянуть питання про відставку Я.Клочкової та обрання нового голови осередку. Суб'єктам олімпійського руху Києва необхідно до 4 грудня 2012 року подати пропозиції щодо кандидатур на посаду голови відділення.

У повідомленні зазначено, що сама Я.Клочкова на засідання виконкому Київського відділення НОК не з’явилася, а передала письмову заяву про звільнення через свого представника.

26 листопада Я.Клочкова написала у своєму блозі, що прийняла рішення піти з посади голови київського відділення НОК та працювати на благо здоров'я українців "уже в іншій системі координат". "Шкода, але спроби довести свою спроможність як спортивного менеджера на посаді голови Київського відділення НОК виявилися не лише не потрібними, а й вкрали багато часу, який можна було б використати з користю", - заявила вона.

Спортсменка пояснила, що коли рік тому очолила столичне відділення НОК, то чітко уявляла для себе роль та місію на цій посаді - організовувати роботу з формування свідомого бажання людини займатися спортом. За її словами, за рік команда відділення та вона особисто реалізували та взяли участь у понад 30 проектах.

"На певному етапі я зрозуміла, що недостатньо просто доносити важливість спорту точково, і прийняла рішення активніше розробляти та реалізувати власні проекти, які змогли б залучати до процесу цілі українські сім'ї. За перші місяці роботи я також розробила та представила виконкому НОК масштабний он-лайн проект, спрямований на об'єднання віртуальних спільнот людей, які люблять говорити про спорт, але з різних причин мало ним займаються", - зазначила Я.Клочкова.

Вона звернула увагу, що виконкомом НОК досить високо оцінив на словах цей проект і "відклав у тумбочку під грифом флагманського та перспективного". "Уже на тому етапі я зрозуміла, що виконавчі органи НОК від мене очікують чогось іншого. Пізніше стало ясно, чого саме: походжання подіумом як моделі, що рекламує спортивну форму, та людини, яка перерізала б червону стрічку під оплески спонсорів НОК. Звісно, це кардинально розходилося і розходиться з тим, як я бачу сьогодні свою місію. Протягом року роботи мені та моїй команді довелося у прямому розумінні слова, сидячи на картонних коробках в орендованому власним коштом офісі-кімнаті, думати про реалізацію проектів. Саме тому доводилося уникати візитів журналістів і ділових партнерів до непрезентабельного офісу. Було соромно зізнатися, що Яна Клочкова не має навіть власного столу, не те що кабінету, який, до речі, обіцяють виділити до сьогодні", - заявила голова київського відділення НОК.

30-річна Я.Клочкова - відома українська плавчиха, чотириразова олімпійська чемпіонка (дві золоті медалі Олімпіади-2000 у Сіднеї на дистанціях 200 метрів та 400 метрів комплексним плаванням та дві золоті медалі на Олімпіаді-2004 в Афінах на дистанціях 200 метрів та 400 метрів комплексним плаванням). Також в її активі срібна медаль на Олімпіаді-2000 на дистанції 800 м вільним стилем.

У січні 2008 року Я.Клочкова заявила, що залишає великий спорт. В Україні її прозвали "золотою рибкою".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА