14:29 04.12.2012

Визначено 15 документальних фільмів, що претендують на "Оскар"

1 хв читати
Визначено 15 документальних фільмів, що претендують на "Оскар"

Американські кіноакадеміки відібрали з 126 документальних фільмів 15 кращих робіт, які претендують на те, щоб потрапити в шорт-лист номінантів на премію "Оскар", повідомляється у вівторок на офіційному сайті кіноакадемії. Серед цих робіт - фільм "Мій найбільший гріх: тиша в домі бога" ("Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God"), який розкриває тему педофілії серед католицьких священиків; стрічка "Невидима війна" ("The Invisible War"), що розкриває проблему насильства серед військовослужбовців американської армії, а також фільм "Як пережити чуму"("How to Survive a Plague"), присвячений темі СНІДу.

До цього списку також потрапили: картини "Ай Вейвей: Ніколи не вибачайся" ("Ai Weiwei: Never Sorry"), що розповідає історію життя китайського художника-дисидента Ай Вейвей; документальний трилер "Самозванець", який нещодавно вийшов у російський прокат, а також стрічка "Це не фільм" ("This Is Not a Film") іранського режисера Джафара Панахі, яка вийшла в світ, незважаючи на те, що влада заборонила йому займатися кінематографічною діяльністю.

Шорт-лист із п'яти картин буде оголошено 10 січня 2013 року.

85-я церемонія вручення премії "Оскар" за заслуги у сфері кінематографії за 2012 відбудеться 24 лютого 2013 року в театрі "Долбі" у Лос-Анджелесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА