12:20 05.12.2012

Об'єктам Чорнобильської АЕС iз 6 грудня обмежать електропостачання через мiльйоннi борги

2 хв читати

ПАТ "АЕС Київобленерго" заявляє про намiр обмежити електропостачання об'єктiв Державного спецiалiзованого пiдприємства (ДСП) "Чорнобильська АЕС" iз 6 грудня у зв'язку зi значною заборгованiстю з оплати за електроенергiю.

"У зв'язку зi значною заборгованiстю, невиконанням договiрних зобов'язань та згiдно iз законом України "Про електроенергетику", Правилами користування електричною енергiєю ПАТ "АЕС Київобленерго" з 6.12.2012 вимушено провести обмеження вiд електропостачання об'єктiв ДСП "Чорнобильська АЕС", - йдеться в прес-релiзi ПАТ "АЕС Київобленерго", поширеному в середу.

У повiдомленнi зазначено, що ДСП "Чорнобильська АЕС" не виконує умов договору про постачання електричної енергiї в частинi оплати. Загальний борг з оплати спожитої електроенергiї на сьогоднi становить понад 6,3 млн грн.

ПАТ "АЕС Київобленерго" не має можливостi надалi кредитувати Чорнобильську АЕС, оскiльки компанiя має фiнансовi зобов'язання щодо своєчасних розрахункiв перед ДП "Енергоринок", невиконання яких неминуче призведе до порушення договiрних умов з iншими споживачами, якi вчасно та в повному обсязi розраховуються за спожиту електроенергiю.

"ПАТ "АЕС Київобленерго" готове до застосування будь-яких законних заходiв, щоб уникнути обмеження постачання електроенергiї споживачам-боржникам, якщо споживачi висловлюють бажання та реальнi намiри погасити свiй борг", - наголошується в повiдомленнi.

Керiвництво ДСП "Чорнобильська АЕС", Київську обласну державну адмiнiстрацiю та МНС України було заздалегiдь поiнформовано про можливiсть обмеження енергопостачання об'єктiв пiдприємства, але реальних крокiв щодо погашення заборгованостi зроблено не було.

Згiдно зi ст. 26 закону України "Про електроенергетику" вiдповiдальнiсть за всi можливi негативнi наслiдки, зокрема екологiчнi, викликанi вимушеним обмеженням електропостачання, покладено на ДСП "Чорнобильська АЕС", зазначено в прес-релiзi.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА