14:59 05.12.2012

Влада Сімферополя контролює ситуацію з водопостачанням міста

1 хв читати
Влада Сімферополя контролює ситуацію з водопостачанням міста

Ситуація з водопостачання Сімферополя перебуває на особливому контролі міської влади та уряду автономії, у зв'язку зі зниженням рівня води в Сімферопольському та Аянському водосховищах.

"У зв'язку з тривалою відсутністю опадів рівень води в Сімферопольському та Аянському водосховищах різко знизився. Проте, передбачивши цю ситуацію, ми почали активно закачувати воду до Міжгірського водосховища, яке сьогодні живить місто", - зазначив заступник міського голови Валерій Скуратовський на апаратній нараді в мерії кримської столиці у вівторок.

За його інформацією, добова норма споживання води в кримській столиці становить 163-170 тисяч кубометрів. При цьому лише з Міжгірського водосховища надходитиме близько 116 тисяч кубометрів води. Виробниче підприємство водопровідного каналізаційного господарства м. Сімферополя надалі забезпечуватиме водопостачання в тих обсягах, які необхідні для нормального функціонування та життєдіяльності кримської столиці.

Також заступник міського голови розповів, що в результаті ситуації, що склалася, значно збільшилася собівартість перекачування води. Лише витрати на електроенергію у бюджеті водоканалу становлять близько 8 млн грн щомісяця.

"Безумовно, воду необхідно економити, але причин для паніки немає", - наголосив Валерій Скуратовський. "Того запасу води, який сьогодні існує в Міжгірському водосховищі, вистачить для забезпечення потреб населення міста протягом декількох місяців", - додав він.

Він також додав, що у міру наповнення Сімферопольського та Аянського водосховищ подача води знову здійснюватиметься за традиційною схемою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА