16:59 05.12.2012

Екологiв непокоять перспективи обмеження електропостачання для Чорнобильської АЕС

2 хв читати

У росiйському вiддiленнi "Грiнпiс" вважають, що обмеження електропостачання об'єктiв Чорнобильської АЕС може призвести до небезпечних наслiдкiв.

"Глобальної катастрофи за аналогiєю з Чорнобилем 1986 року не вiдбудеться", - сказав "Iнтерфаксу" у середу керiвник енергетичної програми "Грiнпiс" Росiї Володимир Чупров.

"Але серед уразливих мiсць, якi можуть створити проблеми в зв'язку з вiдключенням, - мокре сховище бiля четвертого аварiйного блоку. Все залежить вiд того, в якому станi вiдпрацьоване ядерне паливо", - повiдомив вiн.

У ПАТ "АЕС Київобленерго" заявили про намiр обмежити електропостачання об'єктiв Державного спецiалiзованого пiдприємства (ДСП) "Чорнобильська АЕС" з 6 грудня у зв'язку зi значною заборгованiстю з оплати за електроенергiю.

"У зв'язку зi значною заборгованiстю, невиконанням договiрних зобов'язань та згiдно iз законом України "Про електроенергетику", Правилами користування електричною енергiєю ПАТ "АЕС Київобленерго" з 06.12.2012 р. змушене здiйснити обмеження електропостачання об'єктiв ДСП "Чорнобильська АЕС", - зазначається в прес-релiзi ПАТ "АЕС Київобленерго", поширеному в середу.

У повiдомленнi наголошується, що ДСП "Чорнобильська АЕС" не виконує умов договору про постачання електричної енергiї iз оплати. Загальний борг з оплати спожитої електроенергiї на сьогоднiшнiй день становить понад 6,3 млн грн.

ПАТ "АЕС Київобленерго" не має можливостi надалi кредитувати Чорнобильську АЕС, оскiльки компанiя має фiнансовi зобов'язання щодо своєчасних розрахункiв перед ДП "Енергоринок", невиконання яких неминуче спричинить порушення договiрних умов iз iншими споживачами, якi вчасно i в повному обсязi розраховуються за спожиту електроенергiю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА