15:30 06.12.2012

"АероСвiт" розрахувався за бiльшою частиною зобов'язань перед операторами аеронавiгацiйних послуг РФ

3 хв читати
"АероСвiт" розрахувався за бiльшою частиною зобов'язань перед операторами аеронавiгацiйних послуг РФ

Авiакомпанiя "АероСвiт" (Київ) в середу, 5 грудня, розрахувалася за бiльшою частиною зобов'язань iз аеронавiгацiйних послуг у повiтряному просторi Росiйської Федерацiї, здiйснила черговi проплати за послуги низки аеропортiв.

Як повiдомила прес-служба авiаперевiзника, вранцi 6 грудня також було вiдновлено польоти до Мiнська.

"АероСвiт" продовжує переговори з аеропортом "Шереметьєво" про реструктуризацiю заборгованостi з урахуванням погашення її основної частини до 10 грудня. "АероСвiт" пiдтверджує намiр i далi виконувати рейси до цього московського аеропорту.

Як повiдомлялося, ранiше через затримку надходження коштiв на рахунки "АероСвiту" в сезон низького попиту було порушено графiк розрахункiв компанiєю за послуги аеронавiгацiї та обслуговування у кiлькох аеропортах. З цiєї причини в останнi днi було затримано низку рейсiв, у зв'язку з чим авiакомпанiя вибачалася перед своїми пасажирам.

Традицiйне для авiаiндустрiї скорочення прибутковостi в перiод зимової навiгацiї "АероСвiт" має намiр компенсувати за рахунок пiдвищення ефективностi операцiйної дiяльностi.

З цiєю метою компанiя поглибила взаємодiю з перевiзниками-партнерами, розширюючи географiю спiльного доправлення пасажирiв, стимулюючи створення нових пасажиропотокiв i пiдвищення завантаження авiарейсiв.

Одночасно "АероСвiт" розпочав реалiзацiю програми скорочення витрат, у рамках якої будуть зниженi витрати на пасажирський, перонний хендлiнг та iншi послуги. Зокрема, здiйснюється переукладення договорiв iз операторами послуг у кiлькох аеропортах, готується передання на аутсорсинг наземного обслуговування пасажирiв i повiтряних суден компанiї в базовому аеропортi "Бориспiль".

Менеджмент "АероСвiту" також готує план масштабної реструктуризацiї i найближчим часом подасть його на розгляд акцiонерам компанiї.

Крiм того, як повiдомили агентству "Iнтерфакс-Україна" у прес-службi компанiї, на додаток до перерахованих у прес-релiзi iнструментiв пiдвищення ефективностi операцiйної дiяльностi, "АероСвiт" також оперативно переглядає програму польотiв у перiод зимової навiгацiї, корегуючи частотнiсть та використання провiзних ємностей на кiлькох маршрутах.

Головний фактор при корекцiї - комерцiйна ефективнiсть рейсiв з урахуванням сезонного падiння попиту, наслiдкiв економiчної рецесiї у кiлькох регiонах i конкурентного середовища.

Зокрема, з 6 грудня в окремi перiоди (до кiнця сiчня за винятком зимових свят) буде призупинено виконання рейсу Київ - "Внуково" (Москва). Рейси у "Внуково" будуть виконуватися в звичайному режимi з 26 грудня до 9 сiчня, їхнє повне вiдновлення в традицiйному режимi планують з 1 лютого 2013 року.

"Причина - виключно комерцiйна i нiяк не пов'язана з взаєминами з росiйськими аеропортами та аеронавiгацiйними службами. Пасажирiв заздалегiдь попередили, всiх охочих компанiя доправляє iншими чотирма власними рейсами мiж Києвом i Москвою, а також спiльними рейсами з перевiзниками-партнерами", - повiдомили в компанiї.

"АероСвiт" заснований в 1994 роцi. Базується в мiжнародному аеропорту "Бориспiль" (Київ). Обслуговує 80 мiжнародних маршрутiв до 34 країн, зокрема сiм трансконтинентальних безпосадкових повiтряних лiнiй. Оперує флотом у складi 28 повiтряних суден виробництва компанiї Boeing, включно з вiсьмома далекомагiстральними Boeing 767 i 20 середньомагiстральними Boeing 737. Також використовує лiтаки перевiзникiв-партнерiв Airbus 320/321, Embraer 145, Embraer 190 i ATR-72.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

Двох харків'ян, які наводили ворожий вогонь на місця зосередження ЗСУ, засуджено до 15 років в'язниці - прокуратура

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА