11:50 07.12.2012

S&P знизило рейтинги України з "BB-" до "B", прогноз - "негативний"

2 хв читати

Служба кредитних рейтингiв Standard&Poor's у п'ятницю знизила довгостроковi сувереннi рейтинги України з "BB-" до "B".

Прогноз рейтингiв залишається "негативним", iдеться в прес-релiзi рейтингового агентства.

Згiдно з повiдомленням, зниження довгострокових кредитних рейтингiв країни пов'язане зi значними потребами країни в зовнiшньому фiнансуваннi, здебiльшого внаслiдок настання термiнiв погашення кредитiв Мiжнародного валютного фонду (МВФ).

"Навiть у разi укладення угоди з МВФ щодо надання Українi нового стабiлiзацiйного кредиту iснує велика ймовiрнiсть невиконання вимог фонду повною мiрою – на кшталт того, як це вiдбувалося у 2010-2011 рр.", - iдеться в повiдомленнi.

Крiм того, S&P пiдтвердило короткостроковi сувереннi кредитнi рейтинги України на рiвнi "В"; водночас рейтинг за нацiональною шкалою знижено з "uaA+" до "uaA-". Оцiнку ризику конвертацiї валюти для українських несуверенних позичальникiв знижено до "В", рейтинг очiкуваного рiвня вiдшкодування боргу пiсля дефолту, присвоєний випуску прiоритетних незабезпечених зобов'язань в iноземнiй валютi, пiдтверджено на рiвнi "4".

На думку експертiв S&P, у разi змiни умов на мiжнародних ринках або настроїв iнвесторiв уряд України може зiткнутися з вищою вартiстю запозичень i складнiшими умовами залучення фiнансування у 2013 роцi порiвняно з минулим роком.

За прогнозами S&P, витрати на обслуговування зовнiшнього боргу збiльшаться з 6% у 2012 до 7% доходiв бюджету в 2013 роцi. Крiм того, Нацiональний банк України (НБУ) наступного року має виплатити МВФ $3,5 млрд гарантованого урядом боргу.

При цьому експерти рейтингового агентства зазначають, що рiшення НБУ про обов'язкову конвертацiю валютної виручки експортерами свiдчить про небажання уряду проводити полiтику гнучкiшого валютного курсу.

Крiм того, на їхню думку, питання пiдвищення внутрiшнiх тарифiв на газ, консолiдацiї бюджету та гнучкiшого режиму валютного курсу можуть призвести до затягування переговорiв про укладення угоди з МВФ до 2013 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА