15:08 10.12.2012

Посольство РФ поки що не має нових даних про викрадену в Сирії українську журналістку

2 хв читати

Посольство Росії в Дамаску не має ніякої інформації про викрадену в Сирії журналістку Анхар Кочнєву, яка має громадянство України.

"Посольство Росії в Дамаску в тісному контакті з українською дипмісією й у співпраці з місцевою владою з'ясовує всі обставини події. Наразі ніякої нової інформації стосовно цього не надходило", - сказав "Інтерфаксу" в понеділок прес-аташе російського посольства Сергій Марков.

Тим часом напередодні в Інтернеті з'явилися повідомлення, що сирійські бойовики, які викрали українську журналістку, висунули ультиматум, в якому обіцяють її стратити, якщо до певного терміну не буде виплачено гроші.

"Термін ультиматуму, висунутого бойовиками, закінчується 13 грудня 2012 року. Якщо до цього часу гроші за "українську шпигунку" не буде сплачено, її стратять", - ідеться в повідомленні, яке наводить у своєму інтернет-блозі подруга А.Кочнєвої, екс-депутат Держдуми РФ Дарина Мітіна.

Ультиматум підписали командири Вільної сирійської армії Абу Джандаль і Фарід Абу Хусейн.

15 жовтня прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров розповів агентству "Інтерфакс-Україна", що в Сирії бойовики викрали українку, яка поїхала до цієї країни як перекладач для знімальної групи одного з російських телеканалів.

15 жовтня президент України Віктор Янукович доручив МЗС країни та іншим відповідним органам держвлади вжити заходів для звільнення А.Кочнєвої.

8 листопада на сайті Вільної сирійської армії з'явився відеоролик із викраденою українською журналісткою. На відеозаписі тривалістю 15 секунд вона говорить арабською: "Мене звуть Анхар. Мене викрали неподалік Хомса. Я прошу українське, російське посольства та сирійську владу виконати те, чого вимагають мої викрадачі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА