13:44 11.12.2012

Київ закликає владу Сирії вжити більш дієвих заходів щодо звільнення журналістки Анхар Кочнєвої

2 хв читати

Україна закликає владу Сирії діяти більш активно для звільнення української журналістки Анхар Кочнєвої, заявив прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

"Ми закликаємо владу Сирії вжити більш активних і дієвих заходів, спрямованих на звільнення захопленої українки, і очікуємо конкретних результатів", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві

"Україна вимагає термінового звільнення Анхар Кочнєвої і докладатиме рішучих зусиль для міжнародного обговорення цього насильства проти цивільної особи", - додав О.Дикусаров.

За словами прес-секретаря МЗС, Україна розраховує, що дії сирійських бойовиків щодо українки отримають належну оцінку міжнародного співтовариства і винні будуть покарані.

15 жовтня прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров розповів агентству "Інтерфакс-Україна", що в Сирії бойовики викрали українку, яка поїхала до цієї країни як перекладач для знімальної групи одного з російських телеканалів.

15 жовтня президент України Віктор Янукович доручив МЗС країни та іншим відповідним органам держвлади вжити заходів для звільнення А.Кочнєвої.

8 листопада на сайті "Вільної сирійської армії" з'явився відеоролик з викраденою українською журналісткою. На відеозаписі тривалістю 15 секунд вона говорить арабською: "Мене звуть Анхар. Мене викрали неподалік від Хомса. Я прошу українське, російське посольства та сирійську владу виконати те, чого вимагають мої викрадачі.

Потім в Інтернеті з'явилися повідомлення, що сирійські бойовики, які викрали українську журналістку, висунули ультиматум, в якому обіцяють її стратити, якщо до певного терміну не будуть виплачені гроші.

"Термін ультиматуму, висунутого бойовиками, завершується 13 грудня 2012 року. Якщо до цього часу гроші за "українську шпигунку" не буде сплачено, її стратять", - йдеться в повідомленні, яке наводить у своєму інтернет-блозі подруга А.Кочнєвої, екс-депутат Держдуми РФ Дарина Мітіна.

У посольстві Росії в Дамаску заявили, що у них немає нових даних про викрадену в Сирії українську журналістку. "Посольство Росії в Дамаску в тісному контакті з українською дипмісією й у співпраці з місцевою владою з'ясовує всі обставини події. Наразі ніякої нової інформації стосовно цього не надходило", - повідомив "Інтерфаксу" 10 грудня прес-аташе російського посольства Сергій Марков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА