09:59 12.12.2012

НБУ допускає зниження ставок за гривневими депозитами у 2013 році до 15-17%

1 хв читати
НБУ допускає зниження ставок за гривневими депозитами у 2013 році до 15-17%

Усереднений рівень ставок за гривневими депозитами у 2013 році може знизитися до 15-17% річних, тоді як за валютними збережеться нижче 10%.

Таку думку висловив голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов.

За його словами, Нацбанк готовий відчутно розширити рефінансування банків, якщо побачить консолідоване прагнення банківської системи активізувати кредитування реального сектора. "Доступ до рефінансування отримають усі... Кожен банк зможе автономно звернутися до Нацбанку по рефінансування", - пообіцяв голова НБУ.

При цьому він наголосив, що очікуване розширення доступу банків до рефінансування, збільшення ліквідності кредитно-фінансових установ у національній валюті та зниження вартості гривневого ресурсу значно підвищить стійкість банків країни, що дасть їм змогу менш болісно подолати складний період в економіці країни.

Утім, голова Нацбанку повідомив, що центробанк також сформував "план Б" - на випадок погіршення ситуації в економіці та банківській системі.

Як повідомлялося, український індекс ставок за депозитами фізичних осіб на 7 грудня становив за річними гривневими вкладами 19,38% річних, а за валютними - 7,95%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА