17:03 12.12.2012

Викрадачі української журналістки погрожують її вбити, якщо не отримають $50 млн - газета

2 хв читати

Викрадачі української журналістки Анхар Кочневої погрожують розправитися з нею в четвер, якщо не будуть виконані їхні вимоги про викуп у розмірі $50 млн, повідомила у середу британська газета "Гардіан".

У мережі 28 листопада з'явився відеоролик, в якому вона арабською мовою зробила заяву про те, що перебувала в Сирії, працюючи перекладачем для "російської розвідки". Цю заяву вона могла зробити під тиском, зазначає видання.

На початку листопада відеоролик, на якому зображена зникла в Сирії українська журналістка Анхар Кочнева, з'явився на каналі Youtube, що належить сирійським збройним опозиціонерам.

На відеозаписі протягом 15 секунд вона говорить арабською: "Мене звуть Анхар. Мене викрали неподалік від Хомса. Я прошу українське, російське посольства та сирійську владу виконати те, що вимагають мої викрадачі".

Останній запис в її блозі у "Живому журналі" датований 8 жовтня: "Кілька днів не шукайте. Їду". Пізніше з'явилася інформація про те, що вона зникла неподалік від сирійського міста Хомс.

Зараз всі записи з журналу А.Кочневої переведено в режим "невидимки" або видалені, хоча сама сторінка журналу доступна.

15 жовтня прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що в Сирії бойовики викрали українку, яка поїхала до цієї країни як перекладач для знімальної групи одного з російських телеканалів.

"За даними, які ми отримали від міграційної служби в Сирії, жінка 1972 року народження є громадянкою України. Вона перетнула сирійський кордон 22 вересня цього року через міжнародний аеропорт Дамаска на запрошення однієї з громадських організацій", - розповів він.

"За інформацією, яку ми отримали від знімальної групи одного з російських телеканалів, з яким громадянка України останнім часом працювала як перекладач, протягом 12-13 жовтня вона виходила з ними на зв'язок. У телефонному режимі громадянка України підтвердила факт свого викрадення 9 жовтня ... і насильницького утримування бойовиками основного сирійського опозиційного воєнізованого угруповання Вільної сирійської армії", - повідомив О.Дикусаров.

15 жовтня президент України Віктор Янукович доручив МЗС країни та іншим відповідним органам держвлади вжити заходів для звільнення А.Кочневої.

Еще по теме

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА