14:41 15.12.2012

S&P знизило рейтинг Ferrexpo услiд за рейтингом України

2 хв читати

Мiжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило з "В +" до "В" рейтинг гiрничорудної компанiї Ferrexpo PLС з активами в Українi та рейтинг її прiоритетних незабезпечених боргових зобов'язань, прогноз за рейтингами - "негативний".

"Зниження рейтингiв компанiї вiдображає зниження оцiнки ризику переказу i конвертацiї валюти i довгострокового суверенного рейтингу України з" В + "до" В "7 грудня i перегляд прогнозу за рейтингами цiєї країни на "негативний", - наголошується в повiдомленнi агентства в п'ятницю.

Згiдно з ним, одночасно короткостроковий кредитний рейтинг Ferrexpo пiдтверджено на рiвнi "В".

S&P пояснять, що всi активи i пiдприємства Ferrexpo з видобутку та переробки залiзної руди розташованi в Українi, тому агентство вважає, що компанiя наражається на ризики, пов'язанi iз можливим погiршенням характеристик кредитоспроможностi суверенного уряду, а також зростанням ризикiв України.

"Ми вважаємо, що негативний вплив на характеристики кредитоспроможностi Ferrexpo надалi чинитиме висока iнфляцiя i заборгованiсть з вiдшкодування ПДВ, обсяг якої збiльшився до $281 млн наприкiнцi вересня 2012 року (порiвняно з $172 млн наприкiнцi 2011 року), що чинить тиск на вiльний грошовий потiк вiд операцiйної дiяльностi компанiї (FOCF)", - зазначає S&P.

Воно також вважає, що погiршення характеристик кредитоспроможностi суверенного уряду може призвести до обмеженостi доступу компанiй, активи яких розташованi в Українi, до боргових ринкiв. До цих компанiй може увiйти i Ferrexpo.

S&P негативно оцiнює нещодавно встановлену Нацбанком України вимогу обов'язкової конвертацiї 50% експортного виторгу компанiй в нацiональну валюту. Водночас, за даними агентства, ця вимога не має прямого впливу на показники компанiї, оскiльки наявна практика торговельних i валютних операцiй у рамках групи вiдповiдає новим вимогам: як правило, Ferrexpo конвертує частину експортного виторгу в гривнi в цiлях фiнансування операцiйної дiяльностi та капiтальних витрат . "Проте ми вважаємо, що подальше посилення контролю за валютними операцiями може чинити негативний вплив на характеристики кредитоспроможностi групи", - зазначає S&P.

Ferrеxpo PLC є власницею 100% акцiй швейцарської Ferrexpo AG, якiй, у свою чергу, належить 97,31% акцiй Полтавського ГЗК.

Чистий прибуток Ferrexpo в сiчнi-червнi 2012 року становив $145,64 млн, що бiльш нiж удвiчi поступається показнику першого пiврiччя 2011 року ($293,93 млн). Виторг компанiї за цей перiод скоротився на 14,5% - до $731,26 млн.

Ранiше цього тижня рейтинг компанiї на щабель услiд за суверенним рейтингом знизило агентство Moody`s.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА