20:47 17.12.2012

Виставка квіткових композицій у крижаних скульптурах відбудеться у новорічні свята в Києві

2 хв читати

Виставка квітів Снігової Королеви відбудеться в новорічні свята на Співочому полі в Києві.

"Київзеленбуд" довго думав, як здивувати киян в ці святкові, морозні дні. Ми придумали таку красу - виставку квітів у льоду, яка називається "Виставка квітів Снігової Королеви", сподіваємося, що цей соціальний проект для гостей Києва і киян подарує радість і гарний настрій", - сказав гендиректор комунального об'єднання "Київзеленбуд" Михайло Царенко на прес-конференції в понеділок у Києві.

З 2 до 27 січня на Співочому полі будуть представлені композиції з квітів, заморожених у брилах льоду.

"Буде представлено 10 композицій. Кожен район міста Києва робить композицію і виставляє на Співочому полі", - повідомив М.Царенко.

У свою чергу флорист КО "Київзеленбуд" Алла Філіппова розповіла: "Використовуються квіти лише грубі, м'ясисті, щоб під час заморожування вони не розпалися. Це більш дизайнерські композиції, ніж флористичні".

За її словами, флористи використовували такі квіти, як орхідею, цикламен, троянду, а також зелені елементи як додаткові матеріали.

"Переважно представлені квіти екзотичні, щоб донести частинку сонечка, якого так не вистачає в зимовий час. Дуже новий для нас досвід роботи з льодом", - сказала А.Філіппова.

Як зазначили у "Київзеленбуді", під час створення композицій автори застосували незвичайну технологію: живі квіти встановили в кріоблоки, через спеціальні труби в них надходила вода. Для ідеальної прозорості льоду використовували дистильовану воду. Після заморозки скульптури створювали форму композиції.

У рамках фестивалю також відбудуться народні гуляння. На Співочому полі встановлять 18-метрову ялинку, біля якої виступатимуть творчі колективів. Концерти заплановані на 2-е, 6, 7, 13, 19 і 25-е січня. Під час виставки також відбудеться ярмарок, на якому можна буде поласувати кулінарними шедеврами і придбати традиційні українські сувеніри.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА