11:15 19.12.2012

Правоохоронці не вбачають підстав для переслідування Шкіля - ЗМІ

2 хв читати

Підстав для переслідування колишнього депутата Андрія Шкіля, який виїхав до Чехії, немає, заявили представники Генеральної прокуратури і Міністерства внутрішніх справ виданню "КоммерсантЪ-Украина".

Раніше А.Шкіль заявив, що правоохоронні органи заарештували частину його майна. Він пов'язує ці події з політичною діяльністю і не виключив, що проситиме політичного притулку в Чехії.

Водночас у Генпрокуратурі здивувалися з приводу заяви екс-депутата. "Після набуття чинності нового Кримінального процесуального кодексу його справу було передано до Печерського районного управління МВС", - повідомило виданню джерело в ГПУ. "Стосовно Шкіля наразі немає кримінального провадження. Схоже, людина все перебільшила", - заявив газеті голова прес-служби МВС Володимир Поліщук.

При цьому в міліції не виключають, що арешт майна колишнього депутата може бути пов'язаний із цивільним позовом від постраждалих у ДТП за участю А.Шкіля. Як відомо, в одній з аварій за участю народного депутата загинули двоє людей. Водночас дружина екс-депутата Зоряна не пов'язує арешт майна з ДТП. "За фактом ДТП не було порушено жодної справи, від потерпілих не було претензій. Арешт майна пов'язаний зі спробою залякати прибічників опозиції. Я тимчасово перебуваю в Києві, чоловік - у Празі. Вся інформація, яку він надав, достовірна", - заявила вона.

Раніше А.Шкіль, який не потрапив у парламент і позбувся депутатської недоторканності, не виключив, що проситиме політичного притулку. "Все залежить від України. Якщо події розвиватимуться так, як вони розвиваються, то я не виключаю такої можливості", - сказав він.

А.Шкіль також зазначив, що політичні переслідування стосовно нього ніколи не припинялися, а справу про події 9 березня 2001 року біля адміністрації президента України під час акції "Україна без Кучми" досі не закрито.

Він також підтвердив, що в Україні заарештували частину його майна, проте повідомив, що йому невідомо, з чим це пов'язано. "Ніякої іншою діяльністю, окрім політичної, я ніколи не займався", - сказав він.

Як відомо, А.Шкіль отримав у списку "Батьківщини" на виборах 87-е місце, проте партія отримала 62 мандатів. У 2001 році його заарештували, він провів рік під арештом у СІЗО, однак вийшов на свободу завдяки обранню до парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА