16:53 19.12.2012

Ющенко може здати кров тільки в разі залучення міжнародних лабораторій - Ванникова

2 хв читати

Третій президент України Віктор Ющенко (2005-2010) готовий на нову експертизу його крові тільки із залученням кількох міжнародних лабораторій у рамках розслідування справи про отруєння в 2004 р., заявила прес-секретар В.Ющенко Ірина Ванникова.

Коментуючи інтернет-виданню "Українська правда" заяву першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна про наявність правових підстав для примусового взяття зразків крові В.Ющенка у справі про його отруєння, вона сказала: "Здавати повторну експертизу, про яку говорить пан Кузьмін, посилаючись на новий КПК, президент Ющенко не буде, враховуючи також ті обставини, що й у 2005-му і 2006 роках такі аналізи вже було надано неодноразово".

"Пан Кузьмін вдається до шантажу або банальної бравади, чим ризикує скомпрометувати новий КПК, українську правоохоронну систему загалом і об'єктивність розслідування резонансної справи за фактом отруєння Віктора Ющенка", - сказала І.Ванникова.

За її словами, в розслідуванні цієї справи реального прогресу немає, а "чергові політичні спекуляції та відсутність звичайної коректності в позиції Генеральної прокуратури у справі отруєння Віктора Ющенка можуть погіршити імідж цього відомства".

Як повідомлялося, в середу Р.Кузьмін заявив, що у прокуратури з'явилися повноваження примусово взяти кров у В.Ющенка в рамках розслідування справи про його отруєння, але слідство сподівається на добровільну здачу аналізів.

"Новий КПК передбачає можливість примусового відбору зразків, і в цьому зв'язку ми повернемося до питання про необхідність отримання зразків крові. Ми ще раз пропонуємо йому (В.Ющенку - ІФ) здати кров", - сказав він.

Водночас він висловив здивування у зв'язку з тим, як саме можна примусово взяти в В.Ющенка кров.

5 вересня 2004 року В.Ющенко, будучи кандидатом у президенти, зустрічався з керівництвом Служби безпеки України, після чого відчув нездужання, і 10 вересня його госпіталізували до віденської клініки. Лікарі заявили, що В.Ющенка отруїли діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза наприкінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі В.Ющенка.

Наразі В.Ющенко ігнорує прохання Генпрокуратури про надання крові для експертиз у зв'язку з продовженням розслідування справи про отруєння.

На початку червня 2012 року генеральний прокуратор Віктор Пшонка заявив, що наглядове відомство може до кінця поточного року закрити кримінальну справу щодо отруєння В.Ющенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА